Dekorasyon hem kendi genel kuralları olan hem de dönemsel olarak genel değişimlerden etkilenen bir alandır.  Yani genel dekoratif kurallara ek olarak belirli bir dönem için hâkim olan örnekleri sunmak mümkün: Sözgelimi en son dekorasyon tercihleri   de bu bakış açısıyla ele alınabilir. Ön plana çıkan ve genel olarak çok beğenilen ürünler, farklı şekillerde kombin edilebilir. Bazen de kombin edilmez ve tek başına bir dekoratif özellik kazanır.

2017 dekorasyon tercihleri

El İşçiliği Mobilya ve Dekorasyon Tercihleri

Fabrika üretimi yerine özel olarak işlenen parçalar yeni sezon dekorasyon tercihleri arasında önemini kaybetmeden varlığını sürdürüyor. Özellikle lüks lüks mobilya seven kullanıcılar için bu ürünler bu sene de dikkatleri üzerine çekeceğe benziyor. Gösterişin ve detay işlemelerin bolca olduğu ürünler, özellikle altın varaklı lüks yatak odası takımlarında daha da öne çıkmış duruma. Bunlara eşlik eden yine el yapımı dekoratif seramiklerden de bahsetmek gerek. Ürünlerdeki hafif kusurlar, doğallığı yansıtarak mükemmel bir bütün oluşturmaya yardım ediyor. Varaktan bahsetmişken bu sene için altın renginin popülerliğinden bir şey kaybetmediğini belirtmek gerek. Objelerde, ayna çerçevelerinde, mobilya başlıklarında sıkça kullanılıyor. Yeni bir ev ve benzersiz bir ortam yaratmak için mutlaka detaylarda yer vermeniz önerilir.

2023 Renk Trendleri Mobilyalarda Yenilik Getiriyor

Mobilyalarda moda renk trendleri özellikle avangard seçimlerde size sadelik getireceğe benziyor. Açık mavi, krem tonlar, açık gül pembesi rengi sadeliğin içinde bulacağınız mucizevi etkileri hissettirmekte. Üstelik bu renklerin birbirleriyle kombin daha da mükemmel sonuçlar almanıza yardım edecek türden. Birkaç kullanım örneğiyle devam edersek, yatak odası mobilyalarında krem ve gül pembesi tonları daha huzurlu uyumanızı sağlıyor.  Dolap ve şifonyer renkleri beyaz- krem ve yatak başlıklarında da pembeyle oldukça şık kombinler oluşturulmuş. Salon ve oturma alanlarına geldiğimizde mavi, gri ve krem tonlarının birlikte kullanımı hoş bir görünüm verebilir.  Turkuaz ve daha koyu mavinin de oturma alanlarında varlığını hissettirmesini sağlayabilirsiniz. Ancak koyu tonları kullanırken diğer renklerin boğmamasına özen göstermek gerekiyor.

Dekorasyonda tercihleri

Dekorasyon Hataları Bu Sene Son Bulsun

Mekân fark etmeksizin dekorasyon hataları bazı püf noktalarıyla son bulabilir. Bu neden bu kadar önemli diye soranlar için, bulunduğunuz yerden en iyi enerjiyi almak ve daha iyi hissetmek adına dikkate değer bir konudur. o halde hemen sık yapılan dekorasyon hatalarına bakılabilir. Öncelikle bir oda içerisini tamamen mobilya ile doldurmamaya çalışın. Aksi halde huzurlu bir ortam yerine boğucu ve sıkışık bir hisse kapılabilirsiniz.  İkinci olarak aydınlatma sistemine dikkat etmek gerekiyor.  Eşyaları biraz daha öne çıkarmak ve güzel bir görüş alanı sağlamak için her yerin eşit şekilde aydınlatılmış olmasına önem verin. Son olarak da yapılacak dekorasyonun evinizle uyum sağlamasını dikkate alın.

ev dekorasyon tercihleri