Kendinizi en özel hissettiğiniz yerlerin başında şüphesiz ki yatak odası gelmektedir. Yatak odası, dışarıdaki sosyal hayata sizi hazırlayan bir alandır. Gömleğinizi giydiğiniz, kravatınızı taktığınız ve sosyal kişiliğinizi fiziksel hale dönüştürdüğünüz bir kabindir. Peki, bütün bunları yaparken ihtiyacınız olan eşya ne olabilir? Elbette ki; bir ayna… Ayna, kişisel hazırlıklarımızı yaparken en çok ihtiyaç duyduğumuz eşyadır. Sürekli nasıl göründüğümüzü kontrol eder ve dışardaki sosyal hayatın içine germeye kendimizi hazırlarız. Bu konuda pratik bir çözüm de mobilya üreticilerinden gelmektedir. Bu çözümün adı şudur; aynalı yatak odası modelleri. Yatak odası takımları, bireyler için evin en önemli eşyalarının yer aldığı takımdır. Çeşitli güzelliklerdeki bu takımların özellikleri arasına bir de ayna eklendiği zaman, oldukça işlevsel bir mobilya dizisi ortaya çıkmaktadır.

Aynalı yatak odası modelleri, dünden bugüne birçok tüketici tarafından talep görmüş bir üründür. Tabi ki, bu ürünün talep görmesi oldukça anlaşılırdır. Bu kadar işlevi olan bir eşya olan aynanın, akıllıca tasarımlar ile estetik bir şekilde yatak odası takımları ile birleştirilmesi tüketiciler için fazlasıyla çekici bir unsur haline gelmektedir. Sıradan bir yatak odası takımı ile karşılaştırıldığında aynalı yatak odası modelleri, barındırdıkları ayna özelliği ile kesinlikle tercih sebebi olmaktadırlar. Tasarımcılar, aynayı yalnızca işlevsel özelliği yönünden değil aynı zamanda estetik yönünden de ele almaktadırlar. Bir dolap üzerine yerleştirilmiş çeşitli figürlerdeki aynalar, tüketicinin bu üründen fiziksel faydanın yanında manevi fayda sağlamasının da yolunu açmaktadır. Tüketicilerin ihtiyaçlarının doğru anlaşılması meselesi üzerine kafa yoran bir çok üretici firma, yatak odası takımlarında ayna kullanmayı benimsemişlerdir. Bu durum, yeni tasarlanan yatak odası takımlarının çoğunda ayna bulunmasının sebebi olmuştur. Tüketiciye, sunulan mal ve hizmetler sonrasında tam bir tatmin duygusu yaşatmayı arzulayan üreticiler ise, bu işlevsel ürünü yatak odası takımları ile estetik kaygı güderek birleştirip tüketicinin kullanımına sunmaktadırlar.

İşlevsel ve estetik yönleri ile ayna bir yatak odası takımının demirbaş unsurlarından biri haline dönüşmektedir. Bu dönüşüm sayesinde ayna bir lüks değil, bir gereklilik halini alacaktır.