Yatak Odası için Benç Fikirleri

Klasik yatak odalarından kalan bir alışkanlık olan bençler, günümüzde modern çizgilerle de birleşerek kullanılmaya başladı.

Genelde kadife kumaşla kaplı olan yatak odası için benç fikirleri son dönemde modern çözümlerle karşınıza çıkmıştır. Yatak başıyla aynı renklerin tercih edildiği benç seçenekleri, özellikle lüks mobilyaları sevenler için iyi bir seçim olabilir. Birçok farklı çeşidi olan bençler, yatak odası için kullanıldığında sandıklı modeller, el işçiliği ile üretilen mobilyalar her zaman farklı beğenilere uygun şekilde tasarlanmıştır.

 

Sandıklı Bençle

Genelde yastık, yorgan ve nevresimlerin depo edildiği sandıklı bençler, yatağın hemen ayakucunda bulunur.

Bu ürünler sayesinde hem görsel, hem de işlevsel olarak kullanabileceğiniz birçok alternatifi değerlendirebilirsiniz ve giyinirken de bu alanları oturma alanı olarak kullanabilirsiniz. Oturma odası, salon ve yatak odasında benç kullanımı oldukça sık tercih edilen dekorasyon seçeneklerindendir.

Düz renk ya da desenli olarak kullanacağınız bençlerle sandıklara birçok ürünü saklayabilirsiniz. Çocuk odalarında da bençleri kullanabilirsiniz.

Çocuk Odasında Benç Kullanımı

Çocuk odalarında da son yıllarda tercih edilen bençler, genelde oyuncakları depolamak için kullanılır.

Daha küçük boyutlarda olan sandıklı bençler yine kadife kumaşın tercih edildiği ürünler arasındadır. Çocuk odaları için iyi bir oyuncak depolama sistemi olan ve şık bir görünüme sahip olan bençleri kullanabilirsiniz. Şık ve kullanışlı olan bu ürünlerin her bütçeye uygun seçenekleri bulunabilir ve her zaman işinize yarayacak ürünlerdir.

Ahşap Oyma Bençler

Ahşap oymacılığı sanatının ortaya çıkarıldığı benç modelleri, özellikle lüks yatak odası takımlarında ilk tercih olarak belirlenir.

Dekorasyonun en şık detaylarından biri olan bençler sayesinde, klasiğin en kaliteli örneklerini ortaya çıkarabilirsiniz. Ağır bordo tonları kullanmak yerine, pastel tonlar ve açık renkler tercih edebilirsiniz. Böylece her mevsim baharın renklerini mekanlarınızda hissedebilirsiniz.

benç tasarımları

 

Kollu Bençler

Bençler genelde kolları olmayan modellerle tercih edilir. Ancak bazılarının kolları da vardır ve bu detaylar ahşap oymacılığının en iyi örnekleriyle görülür.

Farklı geometrik şekillerde bençler de bulunmaktadır. Ancak bunlar pek tercih edilmediği için daha çok lüks modeller tercih edilmektedir.

Benç modelleri

Zümrüt lüks berjer