Varaklı Mobilya Çeşitleri

Varak altın ya da gümüş şeritlerin dövülmesi ve ince yapraklar haline getirilmesi sonucu elde edilmektedir. Altın ve gümüş renginin yoğun olduğu varaklı mobilyalar buram buram tarih ve Osmanlı kokan lüks tarzda mobilya modelleridir. Modası hiçbir zaman geçmeyen gün geçtikçe daha çok değer kazanan lüks mobilyaların geleceğin antika parçaları arasına gireceğini söyleyebiliriz.

 

Kral Koltuk takımı Kral Koltuk takım

Osmanlı döneminde krallar ve sultanlar tarafından çokça tercih edilen varaklı mobilya ve çeşitleri, saraylara gösterişli bir hava katmaktaydı. Son yıllarda yeniden mobilyalarda kullanılmaya başlanan varak Türk tarihine Osmanlı ile girmiştir. Tarihi derinliğe sahip olan lüks mobilyalar kullanıldıkları mekanları daha ihtişamlı ve zengin gösterdiğinden mimarlar ve dekoratörler tarafından da tam puan almışlardır. Varaklı mobilyada 2016 modeller çok daha zengin ve estetik görünüm elde ettiler. Yatak odasından oturma grubuna, yemek masasından genç odasına kadar her türlü mobilyanın varaklı versiyonunun üretimi gerçekleştirilmektedir.

 

Miami Yatak Odası Miami Yatak Odası

Evinizin tamamını lüks mobilya dekorasyonu ile dekore etmek isterseniz her odanızı varaklı mobilyalarla döşemeniz mümkündür. Varaklı yatak odası takımları adeta bir diva odasını andırmaktadır. Yeni evlenen çiftler tarafından büyük rağbet gören varaklı yatak odaları son dönemin oldukça trend parçaları arasında yer almaktadır. Varaklı mobilyalar evlere kraliyet köşkü havası kazandırmakta ve lüks bir görünüm elde etmeye yardımcı olmaktadırlar. İhtişam ve gösterişten hoşlanıyorsanız evinizin dekorasyonunda varaklı mobilya çeşitleri tercih edebilirsiniz.