Yatak odaları kişilerin zevklerine bağlı olarak birçok farklı tarzda ve stilde döşenebilmektedir. Son yıllarda revaçta olan yatak odası modeli ise varaklı lüks yatak odası modelleri olmaktadır. Varaklı modeller her zaman için iddialı ve en çok göze hitap eden ürünler olmaktadır. Büyük ve geniş yatak başlıkları işlemeleri ve varakları ile bakmaya doyulmayacak bir asalet ve zarafet oluşturmaktadır.

Klasik Varaklı Yatak Odaları

altın varaklı yatak odası

Klasik tarzdaki yatak odalarını oluşturan varaklı yatak odaları aslında son dönemlerde modern tarzdaki yatak odaları ile birleştirildi ve ortaya neo lüks diye adlandırılan son derece şık bir sentez çıktı. Her zaman için her zevke ve beğeniye hitap eden varaklı lüks yatak odası modelleri tamamen ustasının işçiliğine ve maharetine göre şekillenmektedir.

Klasik varaklı yatak odası mobilyaları tamamen el işçiliği ile ve özel bir çalışma tekniği ile üretilmektedir. Parlaklığı ve işlemelerinin estetik durması ise tamamen ustasına bağlı olmaktadır. Yatak odası mobilyalarında varaklı tasarımlar sadece yatağa değil aynı zamanda gardıroba, komidinlere ve makyaj masası gibi diğer yatak odası eşyalarına da uygulanmaktadır. Bu açıdan da tam bir bütünlük sağlanması ve tüm eşyalarda aynı estetik değerlerin ölçülmesi için ustanın mahareti ve el ayarı çok önemli olmaktadır.

varaklı yatak odası

Yatak Odalarında Varaklı Modeller

Klasik tarzda üretilen varaklı yatak odası tasarımlarında gösteriş ve şatafat ön planda olmaktadır. Parlayan ayna kenarları, ihtişamlı yatak başları ve daha birçok gösterişli ürün yatak odasını Osmanlı saraylarına çevirecek ve içerisindeki kişiye de hem rahatlık hem de huzur verecektir. Birçok farklı detayın düşünülerek uygulandığı varaklı lüks yatak odası tasarımlarında özellikle yatağa büyük önem verilmekte ve yatak normal boyutlardan daha büyük ve daha yüksek şekilde tasarlanmaktadır. Bu da ihtişamı ve gösterişi daha da artırmaktadır. Aynı zamanda yatağın başlığı da son derece büyük yapılmakta ve uygulanan işçilik ile altın varaklar parıl parıl parlamaktadır.

Yatak Odası Varak Kaplama Modelleri

Kaliteli ve son derece de dayanıklı bir malzemeden üretilen bu yatak odalarında aksesuar da oldukça fazla şekilde kullanılmaktadır. Biblolar, tablolar ve süs eşyaları odanın her yerinde durarak bu hareketli yatak odasına daha da canlılık katmaktadır. Varaklı lüks yatak odası modelleri gösterişi ve şatafatı sağladığı kadar aynı zamanda rahatlığı ve konforu da son derece yüksek şekilde sağlamaktadır. Hem görselliği hem de konforu en yüksek seviyede olan bu modeller yatak odalarına bambaşka bir hava katmakta…

altin-varakli-sofra-modelleri