TV Sehpası Modelleri

Televizyonlar oturma odaları ve salonların olmazsa olmaz parçaları arasında yer alıyor. Haliyle bu durum odanın dekorasyonuna da ciddi bir etki sağlıyor. Bir odada tüm mobilyalar televizyonun pozisyonuna göre ayarlanıp yerleştiriyor desek hata etmiş olmayız. Haliyle bu noktada da televizyon sehpaları ön plana çıkıyor. TV sehpaları bir açıdan üniteler olarak karşımıza çıksa da ünitelerde de gün geçtikçe yine daha basit ve sade sehpalara kayma olduğunu görüyoruz. Televizyon sehpaları son yıllarda farklı teknolojiler ile üretilen ve ebatları değişen televizyonlar ile paralel olarak lüks tarzından daha da farklı şekilde üretilmeye başlandı.

TV sehpası modelleri arasında en çok plazma ve lcd televizyonlar için rahat kullanım oluşturabilecek ve görüntü açısından yataylığı sağlayacak şekilde alçak olanlar ön plana çıkıyor. Büyük ebatlı ve yüksek televizyonların kullanıldığını düşünecek olursak yüksek bir televizyon sehpası üzerine koyulduğunda odada izleme konforunu sağlamayacaktır. Bu yüzden hem daha yere yakın hem de daha geniş sehpa modelleri mobilya markalarında en çok rastladığımız televizyon sehpaları modelleri arasında yer alıyor. Derinlikleri ise televizyonların oldukça ince bir hal almasından olayı oldukça azaldı. Bu durum yer açısından da avantaj oluşturuyor. Derinliği fazla olan sehpalar odanın ortasına kadar gelip atıl bir bölge oluşturuyordu. Artık bu durum söz konusu değil.

 

modern-tv-sehpasi

beyaz-tv-sehpasi

saray-tv-sehpalari

tv-sehpasi

Televizyon sehpalarında tercih edilen mobilyalardan ziyade cam modeller de ön plana çıkıyor. Mobilya sektöründe popüler detaylar zaman zaman ön plana çıkabildiği gibi eskimeyen ve her sezon her markada bulunan ürünler de oluyor. Bunlardan biri de cam sehpalar. Cam TV sehpası modelleri artık hafif ve daha sağlıklı camlardan üretiliyor. Eski zamanlarda tozlanma ve temizlenememe gibi sebeplerden rahatsızlık veren modeller yerini daha rahat kullanılabilen cam modellere bıraktı. Hem kolay temizliği yapılabilen hem de hafif ve köşeleri daha yumuşak olan, tehlikeli olmayacak cam sehpa modelleri kullanım kolaylığı sağlıyor.