Oturma odası bir evin en çok kullanılan, en hareketli alanıdır. İşten gelince uzanıp TV izlediğiniz ve çayınızı yudumladığınız bir yandan da çocuklarınızın oynadığı yerdir. Bu sebeple de en rahat ve kullanışlı yer oturma odanız olmalıdır. Hem sürekli kullandığınız için kaliteden ödün vermeden, çabuk yıpranmayacak olan mobilyalar tercih edilmeli hem de sizi rahat ettirecek mobilyalar seçilmelidir. Mesela sürekli çocuklarınızın oyun alanı olduğundan düşüp çarptıklarında zarar görmeyecekleri koltuklar, üzerine bir şey döküldüğünde leke tutmayacak koltuk kumaşları olmazsa olmazdır. Bu tür kriterler uyan mobilyalarınızı bulduktan sonra ikinci aşama ise dekorasyonun nasıl olacağıdır.

salon koltuk takımları
Volga koltuk takımı

Oturma Odası Renkleri

Oturma odası ailecek zaman geçirdiğiniz bir ortam olduğu için cıvıl cıvıl neşeli bir havası olması herkesi olumlu etkileyecektir. Bu yüzden beyaz ve siyahın tonlarını kullanmaktan kaçınmakta yarar var. Oturma odası mobilyası renkleri tek renk yerine farklı renklerden oluşan koltuklardan olursa daha neşeli bir ortam ve bir bütünlük yakalanmış olacak, ayni zamanda tek düzeldikten de Kurtulmuş olacaksınız. Farklı renkler yerine farklı desenleri olan koltuk kumaşlarını da tercih edebilirsiniz. Mesela bir koltuğunuz sade renk iken diğeri çiçekli bir kumaştan oluşabilir. Bunlar oturma odası için çok uygun konseptlerdir.

Koltuk modelleri
Vidal lüks koltuk takımı

Oturma Odası İçin Koltuk Seçimi

Oturma odası günlük temizlik isteyen bir alan olduğu için yüksek ayaklı mobilyalar tercih etmeniz temizliği kolaylaştıracaktır. Ayni zamanda çocuklarınızın koltukların altına kaçırdığı oyuncakları da rahatlıkla alabileceksiniz.

Oturma odanızın büyüklüğü ve şekline göre isterseniz iki kanepe, isterseniz de bir oturma grubu alabilirsiniz. Şunu da belirtmeden geçmeyelim ki oturma odası için köşe takımları da çok uygun bir seçenektir. Son zamanlarda köşe takımları sıklıkla tercih edilmektedir. Hem modern ve şık bir hava katmasından ötürü hem de rahatlığından ötürü insanları cezbetmektedir. Bir de köşe takımının pufu varsa değmeyin keyfinize. Ayağınızı pufa uzatarak çay içip, ailece vakit geçirirken günün yorgunluğunu atmak paha biçilemez.

TV Ünitesi

TV ünitesi de oturma odasının dekorasyonunda önemli bir yere sahiptir. Tavsiyemiz TV ünitesi illa salon takımıyla değil, hangi odada kullanacaksanız onunla uyumlu olarak alınmalıdır.  Böylece bütünlüğü daha kolay sağlarsınız.

oturma odası dekorasyonu