Sauna Finlandiyalılar’ın bütün dünyaya hediye ettiği olgulardan biri. Fin hamamı da denen Saunalar birçok insanın uğrak yerlerinden biri oldu. Saunalar genellikle oldukça ıcak yerler ve burada insanlar oturup zaman geçirebiliyorlar. Bu yüzden saunalardaki konforlar da bir hayli önemli oluyor. Eğer buradaki konfor müşterilerinizin hoşuna gidiyorsa müşterileriniz tekrar tekrar sizin mekanınıza gelecek ve iş sirkülasyonunu devam ettirebileceksiniz. Ancak bu mobilyaları alırken bazı şartları da göz önünde bulundurmanız oldukça önemli. Sanırım saunaya mobilyası aldıktan 1 ay sonra mobilyalarınızı değiştirmek istemezsiniz değil mi?

Eğer saunanızı dekore etmek ve dekorasyonunuza göre bir mobilya almak istiyorsanız (ki genellikle dekorasyon ve mobilya birlikte yapılır) neme karşı oldukça dayanıklı ağaçları tercih etmelisiniz. Bunların en kalitelisi ise şüphesiz teak ağacıdır. Bu ağacı kullanarak aslında bakıma bile ihtiyaç duymazsınız. Çünkü teak ağacı bakımını nemle ve suyla yapar. Bu yüzden nemin etkisini üzerinden kolaylıkla atar ve hatta bunu bir avantaj olarak kullanır. Ancak teak ağacı kullanırken dikkat etmeniz gereken bir husus da bulunuyor. Evlerin iç tasarımı için cilalanmış ve ilaçlanmış teak ağaçlarının genellikle neme karşı direnci bulunmuyor. Bu da ilacın etkisinden dolayı. Bu yüzden iç dekorasyon ve mobilya için olan teak ağaçlarını kullanmayınız.

ahşap sauna dekorasyonu

sauna dekorasyonu

sauna mobilyası

Çam ağacı da neme karşı oldukça dirençli ağaçlardandır. Eğer saunanız için uygun bir tasarım bulabilirseniz çam ağacından yapılmış sauna mobilyası da tercihiniz olabilir. Ama bunu en son tercih olarak kullanmanızı öneririz. Meşe ağacı neme karşı oldukça dayanıklı ve dekorasyon için en uyumlu ağaçlardan biri. Gönül rahatlığıyla meşe ağacından yapılmış mobilyaları saunanınızın mobilyaları için kullanabilirsiniz. Sapelli ağacından yapılan mobilyalar eğer görünüme önem veriyorsanız birinci sırada olmalı. Suya ve neme meşeden bile daha dayanıklı olan bu ağaçlar renklerinin güzelliği dolayısıyla birçok dekorasyon meraklısı tarafından tercih edilen bir ağaç türü.

Sauna mobilyaları alırken dikkat etmeniz gereken öncelikli şey aldığınız mobilyanın suya, neme ve rutubete dayanıklı olup olmayacağıdır. Sizlere birkaç örnek verdik. Umarız sizler için faydalı olur.