Perdeler bir evin dekorasyonunu tamamlayan en önemli aksesuarlardan birisidir. Evinize şık bir hava katmak ve hoş bir görüntü yakalayabilmek için mobilyalarınız ile ve kullandığınız halı ve diğer aksesuarlar ile uyumlu olacak şekilde bir perde seçimi gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Evinizin dekorasyonunda yaratmak istediğiniz hava ile uyumlu olmayan perdeler size rahatsızlık verecek ve birbirleri ile uyumlu olan diğer eşyalarınızın arasında sırıtacaktır. Bu nedenle evinizde sade bir dekorasyon yapmayı tercih ettiyseniz perde modellerini de ona göre araştırıp sade modellerden oluşan perdeleri tercih etmelisiniz. Eğer gösterişli ve biraz abartılı bir dekorasyon tercihiniz var ise daha ihtişamlı görünen perdeleri evinizde kullanmayı tercih edebilirsiniz.

renkli-perde-modelleri-1

Piyasada oldukça kolay bir şekilde bulabileceğiniz renkli perde modelleri sayesinde duvarlarınızda ve evinizin diğer noktalarında dekorasyonunuzda kullandığınız renkler ile uyumlu olan perdeleri seçebilir, evinizin tamamında bir uyum yakalayabilirsiniz. İsterseniz birbirleri ile kontrast bir uyum yakalayan renkleri isterseniz sade bir uyum yakalayan renklerdeki perdeleri seçebilirsiniz.

Evinizde kullanacağınız perdelerin rengine ve modeline karar vermeden önce duvar renginizi ve mobilyalarınızı belirlemeniz gerekmektedir. Perdelerinizi önceden belirlediğiniz duvar rengine ve mobilyalarınıza göre belirlerseniz, uyumsuzluk problemi yaşamak gibi bir ihtimaliniz olmaz. Renkli perde modelleri arasından mutlaka evinizdeki mobilyaların ve aksesuarların rengi ile uyumlu perdeler bulabilirsiniz.

renkli-perde-modelleri

Renkli perde modellerini incelerken evinizdeki mobilyaların tarzına göre seçim yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Eğer mobilyalarınız spor mobilyalar ise evinizde sade bir şıklık ön plana çıkıyor ise mobilyalarınız gibi sade kesimli perdeler kullanmalısınız. Ancak evinize lüks bir dekorasyon anlayışı hakim ise perdelerinizi sade kesimlerden seçmeniz bir uyumsuzluk yaratacaktır. Bu nedenle perde seçiminize oldukça dikkat etmelisiniz.

Renkli perde modelleri arasından evinize kasvet katmayacak, aydınlık ve ferah gösterecek açık renklerde perdeler seçmeye dikkat etmelisiniz. Siyah, bordo, lacivert, kahverengi gibi koyu renkli perdeler güneş ışığının evinize girmesine engel olarak kasvetli bir görüntü yaratacaktır.