Bir evin en önemli bölümünü oluşturan oturma odalarının dekorasyonu da oldukça önemlidir.

Oturma odalarının evlerin en çok kullanılan ve en hareketli bölümlerinden biri olduğu unutulmamalıdır. Oturma odalarının dekoru estetik açıdan bir güzelliğe sahip olduğu gibi, aynı zamanda rahatlığı ve konforu da bulabileceğiniz kalitede ve standartlarda olmalıdır. Oturma odalarınız, misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz samimi bir ortamı evlerinize getirmelidir. Bu yüzden oturma odasının dekorasyonu hem göze hoş gelmeli hem de mümkün olduğunca pratik ve işlevsel olmalıdır. Oturma odalarınızı istediğiniz renklerde ve zevkinize göre döşemeniz mümkündür. Fakat oturma odanızı kendi zevklerinize göre döşemiş olmanız, oturma odanızı daha da güzelleştirecek hiçbir şeyin kalmadığı anlamına gelmemektedir.

oturma-grupları-fiyatları-inegöl

Yapacağınız farklı ama bir o kadar alımlı dekorasyon çalışmaları ile oturma odanızın dekorunda söz sahibi olabilirsiniz ve çok değişik özelliklerde dekorlar oluşturabilirsiniz. Oturma odanızı göze hoş gelen dekoratif unsurlar ve mobilyalar ile kombine ederek harikulade bir dekor yaratabilirsiniz. Oturma odanızda dağınık bir görünüm yerine daha derli toplu bir ortam oluşturabilirsiniz. Oturma odasında bir merkez nokta belirleyerek, etrafında yapacağınız dekoratif dizilişler ile oturma odalarının genel şeklini belirleyebilirsiniz. Oturma odalarında koltuk takımları en önemli detayı oluşturmaktadır.

en-şık-oturma-grupları

Koltuk takımları, oturma odalarının merkezinde yer alır.

Oturma odalarının şeklini ve karakterini veren en büyük unsur olarak dikkat çekmektedir. Oturma odalarında kullanacağınız koltuk takımları, görünüm bakımından şık olmalı aynı zamanda konforu da yansıtmalıdır. Misafirlerinizi ağırlayacağınız koltuk takımı bir o kadar da gösterişli ve alımlı olmalıdır. Oturma odalarınızdaki koltuk takımları kolay temizlenebilir ve silinebilir olmalıdır.

Koltuk takımları, oturma odalarında hem yatabileceğiniz hem de oturabileceğiniz türde koltuklardan olmalıdır. Özellikle fonksiyonel koltuk takımları oldukça hoş durmaktadır. Bu bakımdan da oturma odalarının dekorasyonunda oldukça kullanışlı koltuk takımlarını düşünmenizde fayda var.

Berensu Koltuk Takımı
Berensu Koltuk Takımı

Koltuk takımlarının renk seçimleri de oldukça önemli hale gelmektedir.

Açık renkli koltuk takımları kadar koyu renkli koltuk takımları da oldukça güzel bir görünümü evlerinize getirmektedir. Klasik çizgilerle ve modern motiflerle yapılan mobilyalar evlerinizin dekorunda söz sahibi olmanızı sağlayacaktır. Mobilya koltuk takımları ile duvar renklerinin de birbiri ile uyumlu olması dekorunuzun daha da şık olmasını sağlayacaktır.

Oturma odalarında fazla renk kullanmak da dekorun çok abartılı bir şekilde görünmesini sağlayacaktır. Oturma odalarında kullanacağınız renkler çok fazla olmamalı ve dekoru boğmamalıdır. Oturma odası takımlarında fazla renk kullanmak dekoru karmaşık gösterecek ve aynı zamanda yorucu bir atmosfer sunacaktır.

Oturma odalarında önemli detaylardan biri de kullanılacak stildir.

Oturma odalarında kullanılan stil dekorunuzu büyük ölçüde etkilemektedir. İsterseniz lüks ve modern stilleri bir arada kullanarak da son derece hoş ve güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Farklı stilleri bir araya getirmek göründüğü kadar zor değildir. Farklı stillere yer vererek dekorasyonun daha da üstün olmasını sağlayabilirsiniz.

Akasya Koltuk Takımı
Akasya Koltuk Takımı

Oturma odalarında doğru aydınlatma da çok önemlidir.

Oturma odalarında kullanacağınız avize modelleri ile oturma odalarınızın ihtişamına zenginlik ekleyebilirsiniz. Lamba ve ledli ışık kullanarak dekorasyonda daha samimi ve sıcak bir ortam oluşturabilirsiniz. Oturma odalarında kullanacağınız televizyon üniteleri de göze çarpmaktadır. Oturma odalarının en büyük tamamlayıcısı olan ve oturma odalarına şıklık getiren bu mobilya ürünleri ile dekorlarınız olduğundan çok daha güzel olacaktır.

versace-lüks-koltuk-takimi

Televizyonlarınızı oturma odalarınızdaki Tv ünitelerine yerleştirerek harikulade bir atmosfer elde etmenizde mümkündür. Tv üniteleri günümüzde en çok kullanılan ve tercih edilen mobilya ürünleri olarak dikkat çekmektedirler. Oturma odalarında kullanacağınız Tv üniteleri aynı zamanda daha derli toplu bir görünümü de evlerinize getirecektir. Tv üniteleri çok amaçlı kullanımları ve fonksiyonellikleri ile aynı zamanda işlerinizi de kolaylaştıracaktır.

Raflı ve çekmeceli Tv üniteleri, oturma odalarınızda bambaşka bir dinamizm katmaktadır.

Oturma odası dekorasyonunda kişisel vurgularda oldukça önem arz etmektedir. Kişisel tarzınızı dekorunuza yansıtmanızı sağlayacak bu ince detaylar ile oldukça güzel konseptler oluşturabilmeniz mümkündür.