Oturma odası dekorasyonlarında yapacağınız farklı stil kombinasyonlar ve varyasyonlar ile alışılmış çizgilerin dışına çıkabilirsiniz.

Oturma odanızın benzersiz ve farklı olmasını istiyorsanız, yaşam alanınız için olmazsa olmaz tasarım olan koltuk takımlarına dikkat etmenizde fayda vardır. Oturma odanızda çok daha kullanacağınız mobilyalarda hem oturup hem de yatacağınız için daha fonksiyonel ve işlevsel olanları tercih etmenizde yarar vardır. Bu tasarımlar içinde açılır kapanır kanepeleri ve çok yönlü olan köşe koltuk takımlarını göz önünde bulundurmalısınız.

Şımarık Köşe Takımı
Şımarık Köşe Takımı

Oturma odaları en çok vakit geçirilen yerlerden biri olduğu için bu odanın dekorasyonu da oldukça önemlidir.

Bu açıdan bakarsanız, bu noktada kullanacağınız tasarımların rahatlık ve kolaylık sunan modeller olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda evinizin bu bölümünde kullanacağınız tasarımların göze hitap edebilir özelliklerde olmasına da dikkat etmelisiniz. Klasik tarzda bir salon ile yaşam alanlarınızı dizayn etmek istemiyorsanız, o zaman yer vereceğiniz tasarımlarda farklı stilleri benimsemelisiniz.

Daha egzotik bir oturma odası tasarımına ne dersiniz ?

Evinizin oturma odasında yapacağınız dekorasyonda daha egzotik çizgilere ağırlık vererek ortaya daha hoş manzaralar çıkartabilirsiniz. Klasik tasarımların varlığı sizi sıkıyorsa ve boğucu bir atmosferin oluşmasını oturma odalarınızda görmekten sıkıldıysanız, daha canlı renkler ve tropikal motifler ile bambaşka bir oturma odası dekorasyonuna kavuşabilirsiniz. Göz alıcı halı modelleri ve farklı renklerdeki inik kırlentler ile oturma odalarınızı çok daha hoş bir dekorasyona kavuşturabilirsiniz.

köşe-koltuk-modelleri-2

Eskitme ya da antika tarzı mobilyalar ile romantik bir dekorasyon ortaya çıkarabilirsiniz.

Klasik tarzdaki mobilyaların aksine eskitme ya da antika tarzındaki tasarımların birlikte kullanılası ile oturma odalarında çok daha farklı bir dekorasyona imza atabilirsiniz. Son zamanlarda bu tarzdaki dekorasyonlar oldukça popülerdir. Bu dekorasyonlarda kullanacağınız eşyalarda daha yumuşak renkleri tercih ederek salonlarınıza harikulade bir ambiyans getirebilirsiniz.

asortie_koltuk_takımı (1)

Bu tarz salon dekorasyonlarında sallanan stillde koltuk modelleri kullanmanızda dekorunuzun çok daha gösterişli hale gelmesini sağlayacaktır. Endüstriyel ve modern tarzdaki tasarımlar ile dekorlarınızı daha farklı kılabilirsiniz. Modern ve endüstriyel mobilya tasarımlar ile çok daha güzel ve rahat oturma odası dekorları oluşturabilirsiniz.

Yaşam alanlarınıza endüstriyel bir dokunuş katmak istiyorsanız mutlaka bu tarzdaki tasarımlara yer vermelisiniz. Modern koltuk ve ahşap sehpa modelleri çok daha mükemmel dekorasyonlar oluşturabilirsiniz. Bu tasarımlar yaşam alanlarınızı çok daha farklı bir yapıya kavuşturacaktır.

Minimalist bir yaklaşım tarzı ile yaşam alanlarınıza değer katabilirsiniz.

Minimalist yaklaşımlar oturma odalarınızda yer verebileceğiniz tarzlar arasında en göze çarpan ve dikkat çeken tasarımlardır. Bu açıdan bakarsanız oluşturacağınız dekorasyonlarda çok daha etkili sonuçlar almak istiyorsanız az eşya ile yapacağınız bu dekorasyonlarla daha güzel sonuçlar almanız mümkündür. Yalnız bu tarzdaki bir dekorasyonda koltuk takımlarınızı daha ergonomik ve konforlu seçmeye gayret göstermelisiniz.

bedesten-lüks-koltuk-takımı

Retro tarzı ile yaşam alanlarınızda nostaljik bir hava estirebilirsiniz.

50 ve 60‘lı yılları çağrıştıran bu tasarımlar ile yaşam alanlarınızı daha güzel bir dekora kavuşturabilirsiniz. Gerek renkleri gerek yumuşak dokudaki kumaş kaliteleri ile yapacağınız oturma odası dekorasyonunuzla diğerlerinden kolayca sıyrılabilirsiniz. Daha estetik ve dekoratif bir dekor istiyorsanız Retro tarzı tam istediğiniz bir tarz olarak karşınıza çıkacaktır.