Osmanlı Mobilyaları

Osmanlı mobilyaları geçmişten günümüze kadar gelen en popüler mobilya çeşitlerinden biri. Evinin tarihi bir dokuya sahip olmasını isteyenlerin tercih ettiği bu mobilya çeşidi birçok kişinin de beğenisini topluyor. Özellikle Türkiye’de popülaritesi oldukça artan Osmanlı mobilyaları aynı zamanda dekoratif görünümüyle de birçok alıcının gözlerini boyuyor.

Osmanlı’nın tarihi yapısını simgeleyen bu mobilyalar birçok özelliği de bünyesinde bulunduruyor. Ahşap işlemelerinden tutun, mobilya kılıflarının renklerine ve desenlerine kadar hepsi bir uyum ve ahenk içerisinde. Bu yüzden birçok kişinin takdirini kazanan bu eski tip mobilyaların fiyatları da bir o kadar yüksek. Bu yüzden bu mobilyaları seçerken cebinizin bayağı yanacağından da haberiniz olması gerekiyor. Eğer bu tarz mobilyaları almak istiyorsanız konu hakkında en kaliteli firmalarla çalışmanızı öneririz.

Eğer Osmanlı mobilyalarıyla evinizi dekore etmek istiyorsanız sadece koltuklar, kaneperler, yemek odası takımları veya yatak odası bunun için yeterli olmayacaktır. Bu mobilyaları evinize koyduktan sonra mobilyalarınızla uyumlu ahşap oymalı sehpalar, bazı duvar saatlari, koltuklarınızla veya masalarınızla uyumlu eski tip halılar da gerekecektir. Bu halılar el dokuması da olabilir. Sizin tercihinize kalmış. Bu dekorasyon çalışmanızda odalarınızda herhangi bir modern mobilya ürünü barındırırsanız, dekorasyonun tamamını kötü etkileyebilir ve bütün büyüsünü bozarsınız.

Bu yüzden koltuk takımlarınız ve diğer mobilya ürünlerinizle uyumlu şeyleri tercih edin. Evinizdeki avizelerinizi buna göre seçin ve fazla yenilikçi olmamayı tercih edin. Odalarınızda bulunan ahşap oymalı güzel sehpalar evinize daha güzel bir hava katacaktır. Bu sehpalardan edinin ve evinizi bunlarla süsleyin. Aynı zamanda ufak tefek şeyler de evinizin dekorasyonunu oldukça etkileyecektir. Mesela bazı biblolar, eski tip saatler ve vazolar da almaktan çekinmeyin. Bunlar evinize daha tarihi bir hava verecektir. Osmanlı mobilyaları evinizi tarihi bir havaya sokacak en iyi mobilya çeşitlerinden biridir. Eğer evinizin siz de böyle olmasını istiyorsanız, Osmanlı mobilyaları ilk tercih ettiğiniz mobilya ürünlerinden biri olmalıdır.