Mutfakta yemek yemeyi sevenler küçük veya büyük mutfak şekillerine göre mutfakları için uygun olan mutfak masaları ile kullanışlı alanlar oluşturabilirler. Dar alanlarda kullanım için uygun olan özellikle dar ve uzun masalar bulunduğu gibi geniş mutfaklar için köşe takımlı hazırlanan masalarda bulunur.

Kullanılan malzemeye göre de değişen modeller bulunduğu için kullanım alanı yapılacak alımlarda etkili olmaktadır. Üzeri cam kaplı olan masalar ve alt kısımlarında bulunan desenli görüntüler son zamanların en sık tercih edilen modelleri arasında yer alıyor.

mutfak masası

mutfak masası modelleri

Açılır Kapanır Mutfak Masaları

Dar alanların vazgeçilmez seçimi olan açılır kapanır mutfak masası modelleri özellikle misafirler geldiğinde daha geniş alana sahip olunmasını sağlar. Normal günlük kullanımda yeterli olan masalar bu sayede istenildiğinde büyütülerek bu şekilde daha fazla kişi ile birlikte kullanılabilir.

Mutfaktan çıkmayı sevmeyenler için özellikle hoş bir alan oluşturmak adına mutfak masası seçimlerinin dikkatli yapılması gerekir. Ahşap malzemeler ile hazırlanan modellerde ayak kısımları da çoğu zaman ahşap olurken bazen profil demirlerde kullanılmaktadır.

Her modelin farklı bir tarzı olduğundan lüks veya modern tarzda seçimler yapmak isteyenler kendi tarzlarını yansıtan modelleri düşünerek kolayca seçim yapabilirler.

mutfak yemek masası

ahşap mutfak masası

Özel Puflu Mutfak Masaları

Son yılların en çok tercih edilen modelleri arasında puflu mutfak masası modelleri yer almaktadır. Özellikle iki kenarında bulunan uzun pufları ile dikkat çeken ve şık görünen bu modeller mutfağınızın havasını değiştirecek.

Tek taraflı veya çift taraflı olarak yapılabilecek seçimler sandalye seçenekleri de yapılabilir. Çiçekli desenler ile hazırlanmış olan kumaş kaplama olan puflar son yılların modası olarak görülmektedir.

Farklı renk seçenekleri veya çiçek desenleri en sık tercih edilen modelleri oluşturduğu gibi sadeliği isteyenler tek renk seçimlerde yapabilirler.