Vatandaşlar ev dizayn etmek için özellikle bol çeşit ve markanın olduğu yerleri tercih etmektedir. Bilindiği üzere mutfak, salon, oturma odası, yemek odası, çocuk odası, genç odası ve yatak odası derken evin her bölgesi için ayrı ayrı mobilya ve ürün gerekmektedir. Bu kadar fazla ürünü ise bir yerde bulmak zor olabilmektedir. Ancak 1984 yılında 150.000 metrekarelik alana kurulan Modoko mobilyacılar sitesi, kısa süre içerisinde herkesin ilgi odağı olmayı başarmıştır.

Bu site içerisinde birbirinden farklı model ve markada ürünler bulabilirsiniz. Koltuk takımları, yatak odası takımları, yemek odası takımları, genç odası takımları, ofis mobilyaları, aksesuarlar, yatak ve bazalar, bahçe mobilyaları, mutfak ve banyo takımları ile TV üniteleri olmak üzere birbirinden farklı ürünleri satın almanız mümkündür. Ayrıca burada aklınızda bir proje varsa uygulayabilir ve kişiye özel bir mobilya yaptırabilirsiniz.

modoko yemek odası takımları
Casandra yemek odası

Modoko Mobilyacılar Sitesi

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Modoko Mobilyacılar Sitesi’nde birbirinden farklı markalar ve firmalar bulunmaktadır. Hazır ürünler satıldığı gibi sipariş üzerine de mobilya yapılabilmektedir. Kısaca mobilya konusundan bahsedecek olursak; eviniz için bir ürün arıyorsunuz ancak bir türlü bulamadınız mı? Ya da istediğiniz gibi bir ürün henüz karşınıza çıkmadı mı? Bu durumda sitedeki mobilya projelerini görebilir ya da kendi projenizi yapacak olan bir firma bulabilirsiniz. Vereceğiniz proje detayları ve ölçüler ile farklı şekillerde mobilyalar üretmek mümkündür.

lüks yatak odası
Santana lüks koltuk takımı

Kişiye Özel Mobilya Nasıl Yapılır?

Yapmanız gereken tek şey bu işi yapan firmayı bulmak ve görüşmektir. Proje sunarken dikkat etmeniz gereken detaylar ise şu şekildedir;

-Kesinlikle daha önceden evinizde mobilya ile ilgili ölçüleri almanız gerekmektedir. Ayrıca mobilya ölçülerini belirlerken de yine dikkatli olmakta fayda var. Yanlış bir ölçü ya da proje verilmesi halinde ortaya çıkacak ürün, pek de istediğiniz gibi olmayacaktır.

-Ürünün renklerini test edin. Bilindiği üzere yapacakları rengi önceden belirlemeniz mümkündür. Bu durumda renk incelemesi yapın ve o rengi canlı canlı görün. Evinize ve odanıza uyumlu bir renk seçmeniz gerekmektedir.

modoko koltuk takımı
Efsun lüks koltuk

-Kullanılacak malzemeyi de test etmeniz gerekmektedir. Hangi ağaçtan ya da maddeden yapılacağını görmeniz iyi olacaktır. Zaten görüştüğünüz firma tarafınıza bu madde ile ilgili bilgi verecek ve test ettirecektir. Bu durum oldukça önemlidir. İstemediğiniz detayların olmasını önler.

-Fiyat konusunda pazarlık yapın ve araştırma yapmayı unutmayın. Bu sitede birbirinden farklı yüzlerce marka bulunmaktadır. Bu yüzden markalardan fiyat almayı unutmayın. Zaman zaman aralarında ciddi bir fiyat farkı oluşabilmektedir. Oraya gittiğinizde bir defter ile de gitmeniz iyi olacaktır. Çünkü mobilya markaları projelerin çalınacağını düşünerek, fotoğraf çekimine asla izin vermemektedir.

Yukarıdaki detaylara dikkat etmeniz halinde sizler de içinize sinen bir mobilya tasarımı yaptırabilir ya da direkt olarak üretilen mobilyalardan size en uygun olanı alabilirsiniz.