Oturma odalarınızın herkesten farklı ve benzersiz olmasını istiyorsanız, yapacağınız kombinler ve oluşturacağınız konseptler ile bunu yapmanız oldukça kolay olacaktır. Oturma odalarınızda kullanacağınız mobilyaların kullanışlı olmasının yanı sıra ayrıca da bütünsel bir şablonu ortaya koyabilen en önemli parçalardan kurulu olmasına dikkat etmelisiniz. Uyumu ve ahengi tam manasıyla dekora yansıtabilen mobilyalar ile oturma odalarınızı farklılaştırmanız mümkün olacaktır. Oturma odası dekorasyonlarının huzurlu ve ferah bir ortam olmasına ve iç açıcı güzellikler oluşturmasına dikkat etmelisiniz. Oturma odası gruplarında son zamanlarda koltuk gruplarının yanında, tv üniteleri ve kütüphane tarzındaki mobilyalarda oldukça önemli hale geldi.

küçük-oturma-odası-dekorasyon-örnekleri

Oturma odalarının neredeyse tümünde kullanılan tv üniteleri hem dekoratif hem de fonksiyonel olan en etkileyici tasarımlardan biridir.

Oturma odalarında kullanılacak mobilyaların sağlamlık bakımından da oldukça dayanıklı olmasına özen göstermelisiniz. Oturma odalarının evlerin en fazla ziyaret edilen ve en hareketli bölümlerinden biri olduğu unutulmamalıdır. Oturma odası dekorasyonunda kullanılan modellerin göze hitap edecek şekillerde seçilmeleri ve gözleri yormayacak şekilde doğru bir şekilde konumlandırılmaları son derece önemlidir.

Koltuklarla beraber kullanılacak sehpa modelleri de dekorunuza derinlik ekleyecektir.

Ahşap, cam ya da deri tarzında kullanacağınız bu sehpa modelleri dekorunuzu olduğundan çok daha hoş ve güzel gösterecektir. Ayrıca bu oturma odası modellerinde kullanacağınız, aksesuarlarda oturma odalarınıza derinlik kazandıracaktır.
Oturma odası grubu mobilyalarının daha stil ve modern tarzda dizayn edilerek, dekorlarda kullanıldığını göreceksiniz.

en-şık-oturma-grupları

Oturma odası dekorlarının öncekilere göre daha simetrik açılara sahip olduğu söylemekte yerinde olacaktır. Bu oda da kullanacağımız mobilyaların halılarla, perdelerle ve duvar rengiyle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca koltuk takımlarınız ile kullanabileceğiniz minik yastık takımları da oldukça zarif ve hoş bir görünümü dekorasyona taşımanızı sağlayacaktır.

Oturma odası dekorasyonunda aydınlatmanın da önemli bir yere sahiptir.

Oturma odanızda kullanacağınız avize modelleri ile dekorlarınızda daha ışıl ışıl bir görünüm sağlamanızda mümkündür. İsterseniz abajur kullanarak da salonlarınızı daha farklı kılabilirsiniz. Ayrıca kanepe takımlarının dekorasyondaki yeri de inkar edilmez bir gerçektir. İsterseniz kanepe takımı modellerinde açılır kapanır olanları kullanarak daha fazla işlevselliği ve fonksiyonelliği önemseyebilirsiniz. Oturma odası takımlarında istediğiniz mobilya tarzı hangisi ise onu kullanmanız daha doğru olacaktır. Tarzınızı daha doğru bir şekilde dekora yansıtabileceğiniz koltuk takımları kullanarak oturma odası dekorasyonunuzu çok daha ince ve zarif bir biçimde gösterebilirsiniz.

Oturma odanızda kullanacağınız koltukların renkleri dekorasyonunuzu büyük ölçüde etkileyecektir.

Açık renkli koltuk takımları daha alımlı ve çekici bir görünüm sunmaktayken, koyu renkler biraz daha ağır bir görünüm vermektedirler. Ayrıca çiçek desenli ve geniş parçalı koltuk takımlarının güzelliği de görülmeye değer niteliktedir. Berjer modelleri ile kombinleyeceğiniz koltuk takımları ile oturma odalarınızdaki izlenimi daha da fark edilebilir hale getirebilirsiniz.

modern-salon-takımları-2

Koltuk takımınız ile duvar renginizin birbiri ile olan uyumu son derece önem arz etmektedir.

Koltuk takımınıza göre duvar renginizin bir ton açık renklerde olması dekorunuzun ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Ayrıca köşe koltuk takımları da küçük oturma odası dekorasyonunuz için kullanabileceğiniz şahane tasarımlardır.

Köşe koltuk takımlarının dekorlarınızda kullanarak bir bakıma dekorasyonda fazla mobilya kullanımının da önüne geçmiş olabilirsiniz. Köşe koltuk takımları, küçük boyutlu olmaları nedeniyle de oturma odalarınızda pek fazla sırıtmayan modeller olarak da göze çarpmaktadırlar.Değişik oturma odası koltuk takımlarında koltuk örtülerinin ve şallarının da ayrı bir yeri vardır.

Süslü ve renkli koltuk örtüleri değişik renklerde ve ölçülerde tasarlanabilmektedir.

Bu koltuk örtüleri ile koltuklarınızı daha ilginç bir hale sokmanızda mümkündür. Modern ve yaratıcı koltuk takımları ile dekorunuzu iki katı etkileyici gösterebilirsiniz. Ayrıca değişik oturma odanızda puf takımlarına yer vererek daha estetik bir dekorda oluşturabilirsiniz.