Mobilyada retro tarzı modeller eski yıllarda olduğu kadar günümüzde de oldukça popülerdir.

Son yıllarda dekorasyon ülkemizde çok ciddi bir hal aldı. Retro tarzı da oldukça beğenilmektedir. Bu tarz mobilyaları kullanarak yaşam alanlarınızı daha da değerli hale getirebilmeniz mümkündür. Retro tarzı mobilyalar geriye dönüş anlamına gelmektedir. Retro mobilyalarda daha günlük bir mobilya yaklaşımı hakimdir. 1970 ve 1980 ‘li yıllarda hakim olan bu mobilya anlayışında varaklı ve parlak mobilyalar yerine daha renkli ve desenli mobilyalar yer almaktadır. Salon takımlarının vazgeçilmez modelleri arasında alçak sehpa ve büfelerde oldukça hoş durmaktadır. Mobilyalarda parlaklığını kaybetmiş ve kalın olan tasarımlar oldukça öne çıkmıştır.

2014-retro-oturma-odasi-dekorasyonu-3

Avakado yeşili, portakal sarısı, toprak renkleri de kullanılmaktadır.

Salon takımlarında Retro mobilyalarının kullanımı fazlasıyla günümüzde de moda haline gelmiştir. Retro tarzdaki bu mobilyalar hem geçmişi hem de modernliği yansıtmaktadır. Zarif tarza sahip olan bu mobilya tasarımlarında koyu renkli mobilyalar hakimdir. Eskitme tarzı mobilyalarında fazlasıyla yer verildiği bu dekorasyon çalışmalarında kullanılan koltuk takımları çok etkileyici görünmektedir.

Retro tarzı dekorasyon dediğiniz zaman, ikinci el ya da eskitme tarzı mobilyalarla döşenmiş bir dekorasyon aklınıza gelmemelidir. Mobilya modellerinde bulundukları odanın odak noktası olacak şekilde tasarlanmışlardır. Kanepeler, geniş ve çok renkli minderler ile öne çıkmaktadırlar. Kırmızı parlak koltuk takımları ile yapacağınız dekorlar oldukça şık görünmektedir. Aynı zamanda puf ve küçük tabure modelleri de retro dekorasyonların olmazsa olmazları arasında yer almaktadır.

61_1392469597_Screenshot_2

Mor ve canlı renklerde retro mobilyalar için düşünülebilecek renkler arasında en dikkat çekici olanlarıdır.

Retro bir ortamı kadife koltuk takımlarını kullanarak da yapabilmeniz mümkündür. Retro dekorasyonlarda yapmak istediğiniz vurgular oldukça önemlidir. Kabarık tüylü halılar ile koltuk takımlarının kombinasyonu da dekora bambaşka bir görünüm getirecektir.

Ahşap kaplamalar ve tasarımlar retro dekorasyonların vazgeçilmez unsurlarındandır. El yapımı ve tamamen ahşap olan bu mobilya takımları ile yapacağınız dekorlarda bütünlüğü görebilmenizde söz konusudur. Kare ve püsküllü avize modelleri de Retro dekorasyonlar için en ideal tasarımlar olarak göze çarpmaktadır.

Özellikle açık renkli koltuk takımları ile birlikte kombinleyebileceğiniz duvar renkleri de dekorunuzda oldukça önemlidir. Koltuk takımlarınız ile kullanacağınız kırlentler ve minik yastıklarda fevkalade hoş görünmektedir. Seçeceğiniz sehpa ya da zigon takımlarını da Retro tarzda kullanarak oldukça ihtişamlı bir ortam yaratmanız mümkün olacaktır.

2014-retro-oturma-odasi-dekorasyonu-6

Görsellik bakımından da çok zarif ve şık duran bu mobilyalar ile olağanüstü bir atmosfer yaratmanız da olasıdır. Retro tarzı koltuk takımları ile evlerinizde farklılık yaratmanızda mümkündür. Bu tarz mobilyalar ile geçmiş ile günümüz arasında bir köprü kurabilirsiniz. Bu eşsiz güzellikteki mobilyalarla nostaljik bir hava yaratmanızda söz konusudur.

Aynı zamanda retro tarzdaki koltuk takımları kolay silinebilir kumaştan üretildikleri için oldukça beğenilmektedirler. Dekoratif olarak da katacakları değerle evlerinizin ahengini zenginleştiren bu mobilyalar ile değişik dekorlara imza atabileceksiniz.

Retro tarzını evinizin farklı bölümlerinde de kullanabilirsiniz.

Örneğin; mutfaklarda, salonlarda, yatak odalarında ya da yemek odalarında gayet güzel neticeler vermektedir. Sıcak ve canlı görünümleri ile dekorlarınıza romantik, nostaljik ve biraz da yaramaz bir hava vermektedir. Retro tarzı mobilyalar mobilya dekorasyonunda en fazla aranan parçalardan oluşmaktadır.

Retro tarzında bir oturma odası dekorasyonu yaparsanız, ortaya baskın, çarpıcı ve renkli bir görünüm çıkarabilirsiniz.

Retro tarz mobilyalarla beraber kullanabileceğiniz aksesuarlarda oldukça önemlidir. Retro mobilyalarda ahşap tasarımların farklı modellerini de kullanabilirsiniz. Açık renkte tasarlanan bu koltuk takımlarıyla da dekorunuzda bambaşka bir ambiyans oluşturmanızda mümkündür.

Özellikle oturma odalarınızda düşüneceğiniz koltuk takımlarındaki retro mobilyalarda kullanılacak aksesuar modelleri de harikulade bir görünümü de beraberinde getirecektir. Eğer lüks ve modern tarzdaki dekorasyon yerine Retro tarzı ile evlerinize farklı bir dizayn ekleyebilirsiniz.