Ev, sadece ortak yaşam alanlarından oluşmaz. Evlerin de kendi mahremiyetleri vardır. Kişilerin yalnız kendi zevklerini döşedikleri odalar vardır.

Yatak odaları bizim kültürümüzde aslen mahrem yerlerdir. Ev gezdirilirken bile yatak odalarına girilmez. Bu bakımdan yatak odaları kişilerin kendi zevklerini sundukları yegâne yerlerdendir.

Yatak odalarında kimisi ağır lüks tarzı severken kimisi modern tarzı sever. Bir de bu ikisi arasında sade tarz seven çiftler vardır. Bu bakımdan ortak zevki bulmak iki kişi arasında bile olsa zordur. Oysa bu sorunun çok basit ve net bir çözümü vardır: Ürün çeşitliği. Ürün çeşitliliğinin bol tutulması çiftlerin bir noktada anlaşma sağlamalarını kolaylaştırıyor. Üstelik ürün çeşitliliği fiyatlandırmada da etkili. Her modelin her malzemenin farklı elde ediş ve işleniş macerası var ki bu da her modele ayrı bir fiyat çıkarıyor. Meşeden yapılan bir yatak odası takımı ile plastik ve demirden yapılan bir yatak odasının görüntüsü ne kadar farklı ise fiyatı da o kadar farklı olacaktır. Aslen her müşteri de bu çeşitliliği görmek ister. Velâkin ürün çeşitliğini bir mağazada bulmak çok zor.

masko-yatak-odasi

Bir mağaza ancak kendi ürünlerini kendi zevklerini ve kendi fiyatlarını sergiler; bununla sınırlanır.
Yatak odaları Masko mobilyacılar sitesinde ise her tarzdan her telden yatak odası modeli sergileniyor. Klasik isteyene lüks modern isteyene modern tarz yatak odaları sunan Masko gerçek anlamıyla yok yok bir mobilya çarşısı.

Bilmeyenler için Masko’yu tanıtalım:
MASKO Mobilyacılar Sitesi, İstanbul ‘un Başakşehir ilçesinin Ziya Gökalp mahallesinde yer alır. Bir kompleks ya da eski adıyla çarşıdır. Mobilya üstüne çalışır. Yüzlerce markanın binlerce ürününün bulduğu yegâne alandır. Avrupa yakasında bu çarşının yerini Modoko alır. Ankara’da ise aynı mantıkla var olan Ankara siteler vardır. Eklememiz gerekir ki Masko bir site mantığında olduğu için farklı mağazalar da bulunmaktadır. Masko’daki bu renklilik insanlara aradıkları her şeyi bir yerde bulma imkânı sunmaktadır.

Masko yatak odasından tutun çocuk odasına, aksesuarlara kadar mobilya ve ev tasarımı hakkında her alanı içine almıştır. Bu bakımdan İstanbul’da ün kazanmış bir yapıdır. Biz ise size dilimiz döndüğünde buradaki yatak odaları anlatacağız.

masko-modern-yatak-odasi

Yatak odaları Masko’da çeşitlidir. Özel tasarımların da satıldığı Masko’da, kültürel temalı ürünler de bulunmakta. Biliyorsunuz ki genelde bu kültürel temalı ürünler biraz pahalıya satılır. Çünkü el işlemesi ve tasarım bilgisi ister. Masko yatak odası ise Osmanlı kültüründen tutun İngiliz tarzına kadar birçok kült ve izlerini taşıyan mobilyalar üreticiden direk halka ulaştığı için de bir hayli uygun fiyata satılmaktadır.

Masko yatak odası modelleri sadece İstanbul çapında değil Türkiye’de de meşhurdur. Çağımızda İnternet sistemlerinin gelişmesi ve artık her evde bilgisayarın demirbaş sayılması ile Masko yatak odası modellerini İstanbul’da olmayan birisi bile görmektedir. Hal böyle olunca Masko, birçok mobilya alıcının göz bebeği haline gelmiştir. Bu kadar popüler olunca da Masko mağazaları kendilerini sürekli yenilemek zorunda olduklarının bilincine varmışlardır ve gerçekten bu popülerliği hak eder hale gelmişlerdir.

Masko’nun belki de en ince noktası her zaman moda olan ürünleri sergiliyor olmasıdır. Masko yatak odası takımları içinde demode ya da miladı doldurulmuş ürünler bulmak oldukça zordur. Bu bakımdan Masko yatak odası takımları tercih edilen ve artık belli bir standarda oturmuş ürünlerdir.

Yatak odaları genelde yeni evlilerce tercih edilir. Daha doğrusu yeni evliler yatak odası almak zorunda olduğu için en çok satış yeni evlilere yapılır.

masko-yatak-oda-takimi

masko-luks-yatak-odasi

masko-romantik-yatak-odasi

Açıkçası bu devirde de evlenmek düğün dernek durmak o kadar kolay değildir. Düğün salonu, gelinlik, ev tutulması, damatlık derken masraflar üst üste biner. Elbette bu düğün öncesi nişan, söz, kına gibi yapılması gereken törenler de vardır. Mamafih çiçeği burnunda güzel çiftlerimiz oldukça sıkışırlar. Eve de mobilya lazım tabiatıyla. İşte bu noktada Masko devreye giriyor. Yukarıda Masko’nun ürün çeşitliliğinden özel tasarımlarından ve kültürel temalı mobilyalarından bahsettik ama herkesi ilgilendiren en önemli konu elbette fiyatlarıdır. Masko yatak odası modelleri ve fiyatları oldukça çeşitlilik gösterir. Durağan da değildir. Yani hep pahalı ya da hep ucuz olarak seyretmez. Bu ilk bakışta size hoş gelmese de ürünlerin ayrımında oldukça hassas bir kantardır. Masko yatak odası modelleri ve fiyatları tek bir kooperatiften idam ettirilmediği için bu haldedir ama bu halde olması da bir avantajdır çünkü her modelin kendine özgü fiyatı oluşmuştur

Masko’nun bir çarşı olduğunu ve yüzlerce mağazanın bulunduğunu anlatmıştık ya; işte Masko yatak odası fiyatlarını etkileyen en temel unsur budur. Rekabet ortamı fazla olduğu için her halükarda Masko yatak odası fiyatları düşüşte olacaktır.