Klasik Yemek Odası Masası Nasıl Olmalı?

lüks yemek odası masası tasarımları

Yemek odası masası seçimi, aile üyelerinin sayısına göre belirlenmektedir. Kalabalık aileler için daha büyük yemek masaları, küçük aileler için ise daha küçük masalar tercih edilebilir.

Bir çok mekanda lüks yemek odası  6 ya da 8 kişilik olarak tasarlanmıştır. Yemek odası masası  seçimi için masayı kullanacağınız alanın da uygun olması gerekmektedir. Yeterli büyüklüğe sahip olmayan masalar alanınız büyükse kötü görünebilir. Ancak alanınız küçükse, de çok büyük masalar kullanılmaz.

Yemek masaları için ideal boyut 6 kişiliktir ve bir çok masada da, büyüyebilen özellik vardır. bu durumda 8 kişilik olabilen masaların sandalyeleri genelde ayrı olarak satıldığı için, kaç adet alacağınızı sizin seçmeniz gerekmektedir.

lüks yemek odası modelleri

lüks yemek masası takımları

Çocuklar için Yemek Masası

Çocuklar için belirli bir yaşa kadar yemek masasına erişmek güç olacağından ayarlanabilen ve desteklenen sandalyeler tercih edilmektedir.

Klasik yemek odası için gerekli olan eşyaları kullanmak istemeyenler genelde masa ve sandalyeyi yeterli bulurlar. Ayrıca büyük evlerde, çocuklar için küçük yemek masaları tercih edilebilir. Bu masalar genelde aktivite masalarıdır.

Küçük çocuklar için uygun olmayan yemek odası masaları için gerekli olan çocuk sandalyeleri ile daha uygun bir kullanım yaratılabilir.

lüks yemek odası masası

Sandalye Seçimi

Eğer lüks bir yemek odası istiyorsanız masa ve sandalyeler takım olacaktır. Klasik yemek odası için gerekli olan  sandalye seçimi konusunda kendi beğendiğiniz ürünleri tercih edebileceğiniz gibi, takım için kullanılan ürünleri de tercih edebilirsiniz.

Ayrıca istediğiniz kadar sandalye alıp, gerekli olan sayıda kullanabilirsiniz. Yemek masanızla uyumlu olan ve yemek yerken ergonomik bir şekilde oturmayı sağlayan sandalyeler tercih edilmektedir. Puf ya da tabureler lüks stilde pek tercih edilmez ve kullanışlı da olmaz. Bu nedenle lüks sandalyeler kullanılmaktadır.

Bazı dekorasyon stillerinde farklı renkteki sandalyeler kullanılmaktadır. Bu oldukça hoş görünen bir tasarımın ortaya çıkmasına neden olmakla birlikte, yanlış seçimlerle kötü bir görüntü olabilir.

 

ahşap yemek masası

Yemek Masası Fiyatları

Her malzemenin olduğu gibi, yemek masalarının da kaliteli ve kalitesiz olanları vardır. Kaliteli olanlar dayanıklı malzemelerden üretilmiştir.

Klasik yemek odası için tercih edilen malzemeler kaliteli olduğunda, oldukça dayanıklı olmaktadır. Bu durumda fiyatlar da oldukça yüksek olacaktır. Ancak düşük kaliteli malzemelerden üretilmiş olanlar dayanıklı değildir ve fiyatları da düşüktür.

Bazı yemek masalarında iç kısımlarda masada kullanılan malzemelerin saklanması için küçük alanlar bulunmaktadır. Bu tür fonksiyonlar da eklenirse masa daha yüksek bir fiyata satılabilmektedir.