Klasik Mobilyanın Modern Mobilyadan Farkı

Klasik mobilya modelleri genellikle çok eski zamanlardan kalan mobilya modelleridir. Bu mobilyalar genellikle yerel motiflerin işlendiği eskiye dair anlamların ve imgelerin olduğu mobilyalardır. Bu mobilyaların tercih edilmesi genellikle eskiye dair anıların canlandırılması düşüncesinden kaynaklanmaktadır. Eskiye bağlı kişiler ve genellikle yaşça daha olgun olan kişilerin tercihi lüks mobilyalardan yana olmaktadır. Ancak yaşça daha genç olan kişilerin tercihi daha çok modern mobilyalardan yana olmaktadır.

Modern mobilyalar hem renkleri hem de modelleri ile farklı imaj yansıtmaktadır. Söz konusu mobilyalar genellikle sıra dışı şekillerde tasarlanmaktadır. Örneğin bir müzik aletinin koltuğa dönüştürülmesi oldukça ilginçtir. Bunun yanında bir piyano şeklinde çekyat tasarımı gibi tasarımlar modern tasarımlardan hoşlanan kişilerin sevdikleri tasarımlardır.

Klasik mobilyalar ise genellikle ahşaptan yapılan mobilyalardır. Son derece ağır olan bu mobilyaların taşınması da son derece zordur. Bu nedenle pek çok kişi evini taşımak istediği zaman lüks tarzda mobilyaları varsa çok sayıda kişiyi bu mobilyaları taşımak için görevlendirmektedir. Klasik mobilyaların özelliği antika olmalarıdır. Genellikle antikaya önem veren kişiler bu tarz mobilyaları daha çok sevmekte ve evde daha fazla bulundurmaktadır.

modern-mobilya

Modern mobilyalar genellikle son derece hafif olan mobilyalardır. Bu mobilyaların temel özelliği pratik olmalarıdır. Kolay şekilde taşınmaktadır ve genellikle spor bir görünümde tasarlanmışlardır. Bu durum onların daha çok gençler tarafında tercih edilmesini sağlamaktadır. Evinizin hangi odasını ne şekilde döşeyeceğinizle ilgili verdiğiniz karar mobilya seçiminizde son derece önemlidir. Hangi mobilyaları tercih ederseniz edin önemli olan evdeki aksesuarlarla mobilyalarınızın uyum sağlamasıdır. Tüm evlerde uyum ve ahenk son derece önemlidir. Ne kadar uyumlu renkler seçilirse o kadar şık bir ev dekorasyonu elde edilmiş olacaktır. Klasik ya da modern mobilyalar arasında seçim yaparken kişisel zevk son derece önemlidir. Evinizin yazlık ya da kışlık olması da mobilyanızın tarzını ne şekilde belirleyeceğinizi etkileyecektir.