Köşe koltuk takımları neden bu kadar ilgi görüyor ?

Köşe koltuk takımları alırken özellikle konforlu ve rahat olan tasarımları tercih etmeniz oldukça önemlidir. Dekoratif ve kullanışlı köşe koltuk takımlarının dekordaki yeri yadsınamaz bir gerçektir. Özellikle küçük ve fazla geniş olmayan evlerin dekorlarının bir numaralı tercihi olan bu koltuk takımları ile muazzam bir dekor oluşturmak oldukça kolaydır. Dekore kattığı değerin yanında yaşam alanlarınıza da renk getirecek olan bu mobilya ürünleri ile harikulade kombinasyonlar da yapmanız mümkündür. Modern bir çizgiye sahip olan bu köşe koltuk takımları aynı zamanda oturma odalarınızda rahat hareket özgürlüğü de sağlamaktadır. Köşe koltuk takımları rahatlıkları ve geniş koltuk arkalıkları ile de oturuş kolaylığı sağlamaktadırlar. Dikkat etmeniz gereken ve göze çarpan detaylardan bir diğeri ise köşe koltuk takımında kullanılan kumaşın kaliteli olması ve birinci sınıf malzeme ile döşenmiş olmasıdır.

Köşe koltuk takımlarında dikkat çeken noktalar…

Şımarık Köşe Takımı
Şımarık Köşe Takımı

Köşe koltuk takımları köşelerden birbirine iyice tutturulmuş olmalıdır ve sıkıca monte edilmiş olmalıdır. Dışarıdan baktığınızda dikişler ve biyeleri düzgün görünmelidir. Döşemelik kumaş üzerinde desenler mevcut ise dikişlerin bunlarla paralel olacak şekilde uyumlu olmasına özen gösterilmelidir.

Köşe koltuk takımlarınızda kullanacağınız minderler de koltuk takımınızı daha şık gösterecek ve dekorun daha da güzel olmasını sağlayacaktır. Köşe koltuk takımları üzerinde kullanılan kumaşın silinebilir ve kolay temizlenebilir malzemeden üretilmiş olması da oldukça önemlidir. Her pozisyon için oturma dengesi aynı olmalıdır. Köşe koltuk takımınızın lüks ya da modern olmasına siz karar vermelisiniz.

Tarzınızı yansıtacak olan model hangisi ise dekorunuzda onu kullanmalısınız. Modern köşe koltuk takımları lüks modellere göre daha az yer kaplamaktadır. Bu yönleriyle oturma odanızda fazla yer kaplamayacaklardır. Satın alacağınız köşe koltuk takımınızda fiyat ile kalitenin aynı orantıda olmasına özen göstermelisiniz.

Hangi renkler tercih edilmeli

Değişik renklerde tasarlanabilen köşe koltuk takımlarında en çok tercih edilen renkler arasında toprak renkleri ve hardal renkleri öne çıkmaktadır. Açık renkli tasarımlar ile yapacağınız kombinasyonlar gerçekten şahane bir görünümü dekorunuza yansıtacaktır.
Köşe koltuk takımınızda kullanılan malzemenin dayanıklı ve sağlam olması da çok önemlidir. Köşelerde kullanılan kol ve kanatlarında oldukça rahat olmasına dikkat edilmelidir. Köşe koltuk takımları, evinizdeki diğer mobilyalarla da uyumlu olmalıdır.

lüks-köşe-takımı-modelleri

Rahatlığı, estetikliği ve görselliği fazlasıyla bulabileceğiniz bu tasarımlarla eşsiz güzellikte dekorasyonlara kavuşmanızda kolay olacaktır. Küçük oturma odalarının vazgeçilmez tasarımı olan bu koltuk takımları dekorasyonunuza göz alıcı bir görünüm ekleyecektir.
Köşe koltuk takımlarını oturma odalarında kullanarak bir bakıma fazla mobilya kullanımının da önüne geçmiş olacaksınız.

Köşe koltukların sağladığı kolaylıklar

Tek bir koltuk takımıyla oturma odanızda hayli güzel bir konsept oluşturmanızda mümkündür. Ayrıca köşe koltuk takımlarının raylı ya da yataklı olması da size işlevsellik açısından kullanım alanı sağlayacaktır. Salonunuza hareketlilik getirecek bu koltuk takımıyla salonunuzun en güzel köşesini süsleyebileceksiniz. Köşe koltuk takımlarını hem oturmak hem de yatmak için kullanabilirsiniz.

Kolay açılabilmeleri ve kapanabilmeleri ile harikulade bir işlevselliği evinize getirecek bu tasarımlar ile kendinizi bambaşka bir ortamda bulabileceksiniz. Konforun hat safhada hissedildiği ve rahatlığın en üst noktada yaşandığı bu mobilya ürünleri ile sıradanlığın ötesine geçebileceksiniz.

Köşe koltuk takımlarının dekorasyondaki yeri

deri-köşe-koltuk-takımları-inegöl

Salonunuzun boyutları ile de köşe koltuk takımınızın uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca duvar renginin de koltuk takımınız üzerindeki etkisi oldukça önemlidir. Mümkün olduğu kadar açık renklerde köşe koltuk takımlarını kullanarak dekordaki bütünlüğü sağlamaya çalışmalısınız. Kullanacağınız köşe koltuk takımınızın dekorasyonunuzu dolu gösterecek şekilde olmasına özen göstermelisiniz. Aynı zamanda yeterli alana sahipseniz köşe koltuk takımınızla beraber puf modellerini de kullanmanızı tavsiye ederiz.

Uzun yıllar kullanabileceğiniz türdeki köşe koltuk takımlarını seçmeye dikkat etmelisiniz. Koyu renkli köşe koltuk takımlarını dekorlarınızda kullanmamaya dikkat etmelisiniz Çünkü koyu renkli mobilya ürünleri salonlarınızı daha kasvetli ve küçük gösterecektir. Köşe koltuk takımlarınızı dekorlarınızda daha verimli kullanarak, mükemmel dekorlara imza atabilirsiniz.