Anne ve baba adayları heyecanla bekledikleri ailelerine yeni katılacak olan bireyin daha dünyaya gelmeden, en az anne karnındaki gibi huzurlu olabilmesi adına ellerinde geleni yaparlar. Bebek dünyaya geldikten sonra ilk ihtiyacı olan şey onun huzurlu ve mutlu uyuyabilmesi adına uygun niteliklere sahip bir bebek beşiği olmaktadır.

İlk aylarda rahatlığı açısından daha çok kullanılması tercih edilen sallanabilir özelliği bulunan sepet beşikler, bambu beşikler, hamak beşikler, ilerleyen aylarda yerlerini oyun parkı yataklarına ve bebek karyolalarına bırakmaktadır. İlk aylarda aileler beşiğin rahatlığını ön palanda tuttuklarından dolayı çok fazla rengine ve desenine dikkat etmezler. Fakat ilerleyen aylarda rahatlığın yanı sıra rengi ve desenleri güzel olan beşikler daha fazla tercih edilmeye başlamaktadır, Kız ve erkek bebekler için birbirinden farklı renkler ve tasarımlarda beşik modelleri bulunmaktadır. Erkek bebekler için daha çok mavi rengin hakim olduğu, bunun yanı sıra sarı, beyaz, kahve gibi renklerin bulunduğu beşikler var olmaktadır. Ayrıca gemi, araba ve otobüs şekillerine sahip farklı tasarımlarda beşik modelleri de erkek bebek beşikleri kategorisinde yer almaktadır. Kız bebek beşiklerine örnek olarak, küçük hanımlar için tasarlanan pembe renklerin hakim olduğu prenses beşikler, kelebek gibi hayvan figürleri ile tasarlanan bebek karyolaları, minik sultanlar için cibinliklerle süslenen hamak detaylarına sahip oyun parkı yatakları, kabak şeklindeki külkedisi arabası tasarımına sahip olan bebek beşiği, bebek arabası şeklinde tasarlanan beşikler, çekmece detaylarına sahip lüks bebek karyolaları, pembe renklerin yanı sıra beyaz rengin huzur veren dokusuyla kız bebekler için tercih edilen seçenekler arasında var olmaktadır.

Kız bebek beşiklerinde renk seçeneği daha fazla olduğundan dolayı kız bebeğe sahip olan anne ve babalar sadece pembe renge odaklanmak zorunda kalmazlar. Eskiden bebek küçükken ayrı bir oda düzenlenmesine gerek olmadığı düşünüldüğü için aileler bu konuda çok fazla araştırma yapmaya gerek duymaz, bebek için ufak bir beşik almakla yetinirlerdi. Fakat günümüzde tam tersine artık anne ve baba adayları bebekleri dünyaya gelmeden odasını noksansız olarak tasarlamaktadır.