İtalyan Tasarımı Mobilyalar

Evlerine, iş yerlerine, yaşam alanlarına dikkat eden ve dekorasyonlarına özen gösterenler çeşitli ülkelerin temalarına ait mobilyaları tercih edebiliyorlar. Mobilya tercihi söz konusu olduğunda en çok tercih edilen ve ismi geçen ülkelerden biri ise İtalya. İtalyan tarzı mobilyalar tüm dünyada ilgi görüyor. Tarzları ve renkleri itibari ile ilgi çektiğini söyleyebiliriz. İtalyan tasarımı mobilyalara sahip olabilmek için sadece İtalyan markalara başvurmak zorunda değilsiniz elbette. Tüm dünyada İtalyan tarzını benimsemiş ve o tarza uygun modellere koleksiyonlarında yer veren firmalar mevcut.

20-04-09 M 003

İtalyan tarzı bizim ülkemizde de fazlasıyla ilgi görüyor. İtalyan tasarımı mobilyalara bakıldığında onları neden bu kadar iyi benimsemiş olduğumuzu daha net anlamamıza yardımcı oluyor. Modellere bakılırsa Osmanlı tarzı ile alakası mutlaka fark edilebilir. Sadeliğe bu tarzın içinde yer yok. 

italyan-mobilya-modelleri-2

Tüm mobilyalarda ihtişam ve gösteriş ön planda tutulmuş. Renklere bakıldığında ise ilk göze çarpan ve en çok tercih edilen, sevilen modeller açık renkli olanlar. Krem, ekru ya da beyaz salon takımları, yatak odaları fazlasıyla ilgi görüyor. Bu tarzın mobilyalarında oymalara da sık sık rastlayabilirsiniz. Onlar da aynı lüks Osmanlı mobilyalarında olduğu gibi varaklar yardımı ile ön plana çıkarılmış.

17-04-09 M 001

İtalyan tasarımlarına bakıldığında göze çarpan bir diğer şey ise deri detaylar. Özellikle yatak odası takımlarında derileri çok sık görüyoruz. Yatak başlarında, josefinler ve bençlerde kullanılan deri kumaş ile yatak odası adeta bir saray odasını andırıyor. Beyaz derinin kullanımı koyu renkliye nazaran daha fazla. Dolaplarda ise zarif desenleri görebilirsiniz. Mobilyaların aksamları, ayakları dahil olmak üzere her bölümü belli bir çalışmanın ürünü. Düz ve sıradanlığa İtalyan tarzında yer bulmak imkansız. Ancak abartılı detaylar kesinlikle dozunda kullanılıyor. Asla basitleştirecek ölçüde bir abartı söz konusu değil. Tarzımızın benzemesi yönü ile çok sevdiğimiz İtalyan tasarımı mobilyaların kataloglarına göz gezdirirken bizim tarihi saraylarımız gözünüzde canlanabilir.