İtalya, hem tarihini hem de kültürünü yaptığı her tasarıma yansıtıyor ve bu bakımdan da hem teknolojide hem de mobilyada dünyaya nam salmıştır. Biz de dünya çapında esen bu İtalyan tasarımı rüzgarından nasibimizi alıyoruz.

Türkiye’de son yıllarda en çok satılan mobilya modellerinden birisi İtalyan mobilya modelleridir. Tarihten ilham olan yapısı, Akdeniz rüzgarlarıyla müthiş uyumu onu en çok tercih edilen mobilya kategorisine soktu burada.

İtalyan mobilya modelleri, yuvarlak ya da kare kesim olarak sunuluyor. Üstelik bu iki kesim de lüks ya da modern kullanıma o kadar uygun ki… Yuvarlak İtalyan mobilya modelleri, köşe takımı ya da salon takımı olarak sunuluyor. Köşe takımlarımdaki tasarım, özellikle küçük salona sahip evler için kullanışlı tasarımlar olarak öne sürülmüş. Ayrıca yemek odalarındaki yuvarlak tasarımlar da çocuklu ailelerin tercihi çünkü çocuk güvenliği öne çıkarılmıştır. İtalyan mobilya modellerindeki yemek odalarında, sandalyeler de oldukça tarzdır. Sürekli yenilenen ve dinamik olan yemek odası takımları, İtalyan mobilya modellerinin gerçekten de göz bebeğidir.

asortie_mobilya

Mihrace Plazma Ünitesi
Mihrace Plazma Ünitesi

asortie_yatak_odasi_takimi

Sidelya Klasik Yemek Odası
Sidelya Klasik Yemek Odası
Şehzade Koltuk Takımı
Şehzade Koltuk Takımı
Gül İpek Koltuk Takımı
Gül İpek Koltuk Takımı

İtalyan mobilya modellerindeki salon takımları da aynı yemek odaları gibi yenilikçi ve marjinal. Kullanılan renklerden yapılan tasarımlara kadar dünya çapında ödül alan İtalyan mobilya modelleri, bu ödüle layık olduğunu da çoktan kanıtlamış. Salonlardaki ağır ama şık renkler, evinizde tarih esintilerine neden olacak…

Salon ve yemek odalarındaki yenikler, sadece tasarım olarak da ortaya çıkmıyor. Tasarım işin çok büyük bir kısmı evet ama tasarımın yanında tarihi bir iz de güzelleştiriyor mobilyaları. Mobilyalarda kullanılan ufak detaylar da bu tarihi esintiyi sağlıyor açıkçası. Özellikle aynalardaki varak detaylar ya da yine aynalardaki altın rengi küçük dokunuşlar veyahut yemek ve salon dolaplarının kollarındaki bakır – gümüş renkler lüks ama bir o kadar tarih kokan dokunuşları sunuyor bizlere.

İtalyan mobilya modellerinin diğer ama önemli özelliği her eve göre yapılıyor olması. Küçük salonlara göre köşe takımları, büyük salonlara göre masif ve geniş salon takımları yine geniş salonlar için dolaplı yemek odaları mevcut İtalyan mobilya modelleri. Her evin her odanın içine yakışan bu modeller mutlaka ama mutlaka görülmesi gereken modellerdir. Asortie mobilya mağazalarında tüm İtalyan mobilya modellerini görebilir ve uygun fiyatlarla bu mobilyalara sahip olabilirsiniz.