Gençler, zamanlarının çoğunu bu odalarda geçireceğinden bu odaların gençlerin ruhunu yansıtacak stillerde olmasına özen göstermelisiniz.

Genç odası dekorasyonlarının en önemli noktası elbette seçilecek olan yatak modelidir. Genç odalarındaki yatak modellerinin ortopedik, ergonomik ve son derece rahat tarzda olmasına dikkat etmelisiniz. Genç odalarının mobilya tasarımlarında daha az yer kaplayacak, odadaki renklerle uyum sağlayacak türde mobilya ürünlerini tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Enerjik ve hareketli renklere yer vererek dekorun daha fazla öne çıkmasını sağlayabilirsiniz.

2014-genç-odası-takımları

Genç odalarında kullanılacak mobilya tasarımlarında ahşap tasarımları kullanılması daha etkili sonuçlar ortaya koyacaktır.

Mümkün olduğunca genç odalarının duvarlarında canlı renkleri kullanmalısınız. Genç odalarında kullanılan mobilya tasarımlarında daha küçük boyutlu ve kullanışlı mobilyaları kullanmanızı tavsiye ederiz. Genç odalarında kullanılan ahşap kitaplık modelleri de genç odasına hareketlilik katacaktır. Özellikle geometrik tarzdaki ahşap geometrik kitaplık modelleri ile genç odaları daha fonksiyonel ve işlevsel bir hal alacaktır.

Genç odalarında kullanılan komodin modelleri çekmeceleri ve şık tasarımları ile son derece gösterişli durmaktadırlar.

Aynı zamanda küçük eşyalarınızı depolamanıza imkan tanıyacak olan bu kullanışlı mobilya tasarımları ile genç odalarınızın dekoruna zenginlik getirmenizde mümkündür. Dolap modellerinde ise sürgülü olanlar daha revaçtadır. Bu dolap modelleri daha fazla eşyaya sahip olan gençler için en iyi seçimler arasındadır. Çok fazla eşyası olmayan gençler içinse iki kapılı dolap modelleri en ideal modellerdendir.

genç-odası-çalışma-sandalyeleri

Ayrıca son zamanlarda kullanılan çekmeceli yatak modelleri de hayli ilgi görmektedir. Bu mobilya tasarımlarını tercih ederek fazladan dolap kullanımının da önüne geçmiş olacaksınız. Bu yatak modelleri bir yandan rahat ve sağlıklı uyku uyumanızı sağlarken diğer yandan da fazla eşyalarınızı çekmecelerine depolamanızı sağlayacaktır. Genç odası dekorasyonunda komodin modelleri de yatak ile uyumlu bir görünüm sunarak dekorun daha güzel görünmesine etki edecektir. Genç odası dekorasyonunda yerlerde kullanacağınız minderlerde çok hoş ve farklı bir havanın dekora yansımasını sağlayacaktır.

Genç odası dekorasyonunda farklı iki renk kullanarak da zıt renklerin farklılığından ortaya daha güzel manzaralar çıkarabilirsiniz.

Siyah ve beyaz renklerini birlikte duvar dekorasyonunda kullanarak ortaya daha güzel manzaralar çıkartabilirsiniz. Siyah ve beyaz renklerinin duvarlarda kullanılması dekorasyonun daha güzel görünmesini sağlayacaktır. Genç odalarında kullanılan ranzalı yatak modelleri de genç odalarının çok daha iyi ve etkili kullanılmasını sağlayacaktır. Ranzalı yatak modelleri sundukları kullanış kolaylığının yanında kapladıkları az yer ile de genç odalarında daha ferah alanlar oluşmasını sağlayacaktır.

çocuk-ve-genç-odaları-için-ranza-modelleri-ve-fiyatları

Ranzalı yatak modelleri çok amaçlı kullanıma da izin vermektedir.

Ranzalı yatak modellerinin üst kısmında yatabilir alt kısmındaki çekmeceleri ise kitaplık ya da dolap olarak kullanabilirsiniz. Küçük ve dar bir genç odasına sahipseniz bu şekilde kullanacağınız yatak modelleri ile genç odanızı daha fonksiyonlu hale getirebilirsiniz. Genç odası dekorasyonlarında zeminde oldukça önemlidir. Zeminin ahşap tarzda döşenmesi hem rahatlık açısından hem de dekoratif açıdan daha güzel duracaktır. Bütünlük oluşturması açısından zeminin kaplaması önem arz etmektedir.

Genç kız ya da genç erkek odalarında çocuklarınızın sevdiği simgeleri ve objeleri kullanmanız son derece güzel izlenimler oluşturacaktır.

Örneğin; Genç kız odalarında sevilen bir şarkıcının resminin olduğu bir poster ya da tablo kullanabilirsiniz. Genç erkek odalarında ise desteklenen futbol takımına ait görsellere yer verebilirsiniz.

sıradışı-genç-odası-tasarımları

Genç odalarının dekorasyonlarında kullanacağınız ahşap çalışma masaları da gerek işlevsellik açısından gerekse de dayanıklılık bakımından oldukça hoş bir görüntünün ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Çalışma masası sayesinde çocuklarınız odalarını daha verimli kullanabilecektir. Çalışma masalarında daha çok ahşap modellere ağırlık vermelisiniz. Ayrıca kullanacağınız sandalye modelinin de konforlu ve rahat olmasına dikkat etmelisiniz.

Genç odalarında halı ve kilim modelleri de daha güzel bir dekorun ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Renkli ya da simli yumuşak dokulara sahip olan halı modelleri ile genç odalarında şahane bir görsel izlenim oluşturmanız mümkündür. Sizlerde bu önerileri dikkate alarak daha güzel genç odası dekorasyonlarına imza atabilirsiniz.