Perdeler ev dekorasyonunda artık önemini iyice arttırmış dekorasyon ürünleridir. Ancak perde seçiminin günümüzde oda ve pencere boyutlarının çeşitlenmesi ile püf noktaları da ortaya çıkıyor. Doğru bir perde seçimi yapabilmek için öncelikle boyutlar konusunda kamufle yapabileceğiniz modellere yönelmelisiniz.

Şöyle ki kornişlerden yararlanmak, tepe başlıklarından yararlanmak gibi pencere boyutunun algılanmasında farklılık yaratacak fikirlerdir.

perde-modelleri

Perde çeşitleri bazı niteliklere göre farklılık gösterir. Alışkın olduğumuz fon perdeler, stor perdeler, tül perdelerin yanı sıra yeni perde türleri de gündemde. Bunlardan bazıları ise çok dikkatinizi çekebilecek ahşap perdeler, Japon perdeler, zebra perdeler olabilir. Aslında perde çeşitliliğinin bu denli genişlemesinin nedeni değişen mekanlar ve ihtiyaç duyulan perdeler… farklı mekanlara farklı perde türlerinin uygulandığı tasarımlar oldukça hoş görünümlere sebep oluyor. Bunun yanında banyolar ve tuvaletler için de artık farklı perde düzenlemeleri mevcut.

Son dönemde birçok perde türüne country perde stili de dahil olmuş durumda. Bu stil desenleri, ve sıcak görünümleri hedefliyor. Desen kullanımı country de özellikle çiçekleri barındırıyor. Ancak çizgili desenleri de yoğun olarak görmeniz mümkün. Fon olarak çeşitli rengi kullanabilirsiniz ancak beyaz ve krem tonları, country stilini daha çok ortaya çıkartacaktır.

perde-modelleri-1
Modası geçmeyen perde türlerinden biri de Fransız tül perdeleri. Bu perdeler romantik görünüm için birebir. Zarafet ve romantizmin yanı sıra modellerin göz alıcı şıklığı da Fransız tül perdelerin tercih edilme sebeplerinden. Çeşitli perde türleri arasından Fransız stilin tercih edilmesinin bir diğer nedeni de sade ancak özenli üretimler olmaları.
Stor perdeler son dönemlerde en çok tercih edilen perde türleri olmayı sürdürüyor.

Kolay ve rahat kullanımı, birçok desen ve kumaşı barındırabilmesi açısından oldukça kullanışlı çeşitleri mevcut. Özellikle mutfaklarda canlı görünümleri kullanışlı bir biçimde sergileyen stor perdeler, alıcıların vazgeçemediği perde tarzlarından.
Tüm bunların yanında perde tasarımlarının artık çeşitli sektörlere farklı modeller ürettiğini görüyoruz. Sahne perdeleri, ofis perdeleri veya yat gemileri için oluşturulan tasarımlar size fikir verebilecek özel tasarımları barındırıyor.