Yatak odası takımlarında yer vereceğiniz yatak modelleri ile yaşam alanlarınızı farklılaştırabilirsiniz.

Yeni moda olan ve popülerliği her geçen gün biraz daha artan bu yatak odası modelleri ile yapacağınız dekorasyonlar çok daha güzel ve farklı olacaktır. Yatak odaları evlerinizde en fazla zaman geçirdiğiniz yerlerden biri olarak dikkat çekmektedir. Bu yüzden bu noktada tercih edeceğiniz mobilya seçimlerinde daha estetik ve işlevsel olanları kullanmanız önemlidir. Yatacağınız yatakta daha sağlıklı bir uyku uyumak ve yeterince dinlenmek istiyorsanız mutlaka daha ortopedik ve ergonomik tasarımları kullanmalısınız.

Hayal Yatak Odası
Hayal Yatak Odası

Yatak odası dekorasyonunuzda mümkün olduğu kadar kullanışlı ve kolaylık sunan mobilyalara ağırlık vermelisiniz.

Yatak odanızın boyutları ile orantılı mobilyaları tercih ederek çok daha göze çarpan bir dekor oluşturabilirsiniz. Yatak başlarını yatak odanızda kullanarak daha gösterişli bir dekorasyon yapmanız mümkündür. Yataktan sonra en önemli tasarımlar arasında yatak başlıkları gelmektedir. Bu tasarımlar yatak odanızın çok daha etkileyici bir yapıya kavuşmasını sağlayacaktır. Yatak modellerinde bazalı olan tasarımlarda çok sık şekilde tercih edilmektedir. Bu yatak modellerinin diğer bir avantajı alt kasalarının eşya depolamaya imkan tanımasıdır.

Yatak odanızda kullanacağınız gardrop modellerinde daha küçük boyutlu olanları tercih ederek yatak odanızda daha fazla alan açabilirsiniz.

Gardrop modellerinde de size kolaylık sunacak olan sürgülü ya da raylı modelleri tercih etmelisiniz. Bu tasarımlar kolay açılıp kapanabilme özellikleri ile göz dolduracaktır. Bol raf ve çekmeceye sahip olan bu tasarımlar yatak odalarınızı daha da işlevsel hale getirebilirsiniz. Eşyalarınızın daha düzenli ve tertipli bir şekilde durmasını sağlayarak çok daha efektif sonuçlar elde edebilirsiniz.

miami-yatak-odasi

Komodin modellerinde de daha küçük boyutlu olan ve her yere sığabilen türde olanları kullanmalısınız. Yatağınızın sağına ve soluna yerleştireceğiniz bu komodin modellerine kişisel ya da özel eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz. Yatağınıza belirli uzaklıkta olan bu tasarımlar ile yaşam alanlarınızda fark yaratabilirsiniz.

Yatak odası dekorasyonunda duvarlarda duvar kağıtlarını ya da panelleri de kullanabilirsiniz.

Bu tasarımlar yatak odanızın havasını olumlu ölçüde etkileyecektir. Yatak odanızın muhteşem bir yapıya bürünmesini bu tasarımlar ile sağlamanız mümkündür. Her yönüyle yatak odanızda çok daha güzel sonuçlar alabilmeniz mümkündür. Yatak odanızda çok daha etkileyici bir görünümü kullanacağınız mobilya tasarımları ile sağlayabilirsiniz.

Yatak odanızda kullanacağınız renkler açısından daha keskin renkleri kullanmanızda fayda vardır.

Keskin renkler arasında siyah, beyaz, sarı ve gri renkleri kullanarak çok daha etkili sonuçlar almanız mümkündür. Ayrıca yatak odanızda yer vereceğiniz ışıklandırma modelleri de yatak odalarınızın daha aydınlık bir yer olmasına neden olacaktır. İsterseniz yatak odanızda daha sade renkleri de kullanabilirsiniz. Bu tasarımlar ile yaşam alanlarınızı müthiş şekilde etkileyebilirsiniz.

ahşap-yatak-odası-dekorasyonu

Yatak odası dekorasyonunda çarpıcı fikirleri ya da değişik stilleri bir arada kullanarak da etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Örneğin; farklı biçimlerde yatak modeli kullanarak bunu renkli halı ve fonksiyonel bir gardrop modelleri ile kombinleyebilirsiniz. Bu tarz bir dekorasyon modeli ile yatak odalarınızda hem farklı bir dekor elde edebilirsiniz hem de daha fazla alan yaratabilirsiniz.

Yatak odanızda yatağınızı konumlandıracağınız yerde oldukça önemlidir.

Bu bakımdan mutlaka yatağınızı yatak odanızda köşeye doğru yerleştirmelisiniz. Bu şekilde bir paylaşımla yatak odanızı daha etkili ve verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Dekorasyonunuz da ferahlık istiyorsanız mutlaka daha az eşya kullanmaya özen göstermelisiniz.

italyan-yatak-odası-modelleri

Bu şekilde yapacağınız dekorasyonlar ile yaşam alanlarınızı daha değerli kılacağınız gibi konforu daha fazla hissederek yaşayabilirsiniz. Fonksiyonel tasarımlara ağırlık vermelisiniz ve ahşap tasarımların yoğunluğunu da mutlaka dekorlarınıza yansıtmalısınız.