Özellikle evinlerin en çok dağılan bölümü olan ve düzenli durması pek mümkün olmayan çocuk odaları, her anneyi temizlemesi ve toplaması adına oldukça zorlamaktadır. Bundan dolayı çocuk odalarında yer alan mobilyaların odayı düzenleyebilmek adına uygun yapıda olmasına dikkat edilmelidir. Öncelikle çocuklara odalarını toplamaları adına zorlamadan ve onları sıkmadan bazı şeyler öğretilmeli ve odalarını kendilerinin toplamaları sağlanmalıdır.

Öte yandan odayı çok fazla eşya ile doldurup çocuğa uygun oyun alanının bırakılmaması çocuğu odasından uzaklaştırarak başka odalara yönelmesine neden olmaktadır. Bundan dolayı düzenli çocuk odasına sahip olabilmek için oda çocuk için gerekli olacak mobilyalarla döşenmeli ve mobilyalar çocuğun zevkine uygun olarak seçilmelidir. Çocuğun rahatça eşyalarını ve oyuncaklarını toplayabilmesi adına küçük oyuncak sepetleri ve küçük komodinler seçilmelidir. Çocuk odası, çocuğun yaşam alanı olduğundan dolayı tasarım yapılırken daha çok çocuğun zevkine ve fikrine önem verilmelidir. Düzenli çocuk odasına sahip olabilmek için az ve gerekli eşya kuralı uygulanmalıdır. Çok eşyanın olduğu çocuk odaları toplanması ve temizlenmesi zor olan düzensiz odalara dönüşmektedir. Bundan dolayı çocuğun kendi eşyalarına rahatça ulaşabileceği bir gar dolabın, ufak bir komodinin, oyuncaklarının düzenli kalabilmesi adına farklı boyutlarda oyuncak sepetlerinin ve yatağının olduğu odalar çocuk için yeterli olacaktır. Bunların dışında duvarlara yapıştırabileceğiniz çocuğunuzun dikkatini çeken ve sevdiği karakterleri içeren stickerler odanın daha güzel görünmesine yardımcı olacaktır. Odanın mobilyalarına uygun renkte olan halı, perde ve aydınlatma seçenekleri de odanın tasarımı adına tamamlayıcı unsurlar olmaktadır.

Çocuğun zevki doğrultusunda tasarlanan bir oda hem çocuğa huzur ve mutluluk verecek hem de odayı toplaması adına öğreteceğiniz şeyleri uygulatmak daha kolay olacaktır. Çünkü çocuk benimsediği yaşam alanını daha verimli kullanabilmek adına her zaman daha düzenli olmayı tercih edecektir. Özetle düzenli çocuk odasına sahip olmak adına uygun mobilyalar seçilmeli ve çocuklar düzen konusunda bilinçlendirilmelidir.