Cafe açmayı düşünüyorsanız veya bir cafeniz varsa dekorasyonun müşteri çekmek adına olmazsa olmazların arasında olduğunu da biliyorsunuzdur. Cafe dekorasyonunuz için en uygun mobilyaları seçerken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Bu yazımızda sizlere bu hususlardan bahsedeceğiz. Umarız bu yazımızda sizlere vereceğimiz dekorasyon ve mobilya tüyolarıyla cafenizi daha güzel dekore edebilir ve daha kaliteli bir çalışma yapabilirsiniz. Böylece müşterilerinizi daha kolay etkileyebilir ve etkileyici bir dekorasyona sahip olabilirsiniz.

Cafe mobilyaları almadan önce öncelikle tabanı duvarları, tavanı ve mutfağı nasıl dekore edeceğiniz önemli. Eğer cafenizde modern bir akım izleyerek dekorasyonunuzu yaptıysanız öncelikle cafenizdeki dekorasyona göre modern mobilyalarla cafenizi döşemelisiniz. Cafeyi döşedikten sonra yan dekorasyon ürünleriyle cafenizde süslemeler yapmalısınız. Ancak cafenizin dekorasyonu ahşap malzeme kullanarak yapılmışsa, modern mobilyalar yerine daha çok lüks mobilya ürünlerini tercih etmenizi öneririz. Tabi buna göre ahşap çerçeveli resimler, ahşap işlemeli dekoratif süsler ve biblolar cafenizi daha güzel ve dekoratif gösterecektir. Cafenizin dekorasyonunu yaparken bir bahçe sahibi olup olmadığınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Bahçeniz varsa burasının dekorasyonunu normal cafe dekore eder gibi etmeyin, hatta buraya koyduğunuz mobilyalar diğerleriyle bir olmasın. Aksi taktirde bahçeniz pek de hoş gözükmeyecektir. Bahçede oturmak isteyen bir müşteri cafenin normal havasından çok cıvıl cıvıl bir hava ister.

lüks cafe mobilyası

modern cafe mobilyası

retro cafe mobilyası

Yaz ve bahar aylarında buralarda oturma daha çok tercih edildiği için mobilyalarınızı da buna göre kullanın. Eğer cafe bahçenizde ahşap malzeme kullanmak ve kışın bu malzemeleri kaldırmayı planlıyorsanız, Teak ağazı kesinlikle kullanmamalısınız. Teak ağacı gücünü yağmurdan alan bir ağaçtır ve kuraklık bu ağaçtan yapılmış bahçe mobilyalarını öldürebilir. Kaldı ki bu ağaçlardan yapılan mobilyaların bakımı bile yağmur altında yapılır. Sizin tercihiniz yine yağmura dayanıklı ama yağmurun özlemini çekmeyen ahşaplardan olmalı. Eğer farklı bir sistem kullanmak istiyorsanız bunun için masalarınızın biraz renkli olmasına dikkat etmelisiniz. Sıradan ve sade olmanız müşterilerinizin hoşuna gitmeyecektir.