Bebek odası takımlarında en önemli parçalar bebek eşyalarının düzenli bir şekilde yerleştirilmesini sağlayan dolaplar olarak çıkıyor karşımıza. Bebek odası dolapları konusunda görebileceğimiz alternatiflere bakacak olursak ebatlarının oldukça küçük olduğunu görürüz. Bebek odası olmasından kaynaklanan bu tarz dizaynlar oldukça yanlış. Çünkü artık bebeklerin de en az büyükler kadar çok eşyaya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden bebek odası takımlarındaki dolapların olması gerekenin altında olduğu bir gerçek.

Ebeveynler bebek odası satın alırken bu noktaya dikkat etmeliler. Küçük ebatlı bebek odası dolapları ilk başta sorun çıkarmasa bile bebeğin biraz büyümesi ile birlikte hacimce yetersiz kalacaktır. Dolaplarda olması gereken bir diğer özellik de bol çekmece. Çekmeceler hayatı kolaylaştırıyor. Büyük ve geniş rafların kullanışı oldukça zor. Bu tarz rafların kullanımı yerine dolaplarda bolca askı bölmesi ve çekmece olması çok pratik olacaktır. Ayrıca bebeğiniz büyüdüğünde bu şekilde daha rahat kullanabilir. Sürgülü kapaklar da bu açıdan faydalı oluyor.

Bebek odası dolapları estetik olarak değerlendirilecek olursa şirin alternatiflerin olduğu söylenebilir. Özellikle beyaz ve ekru renginde olan bebek dolapları odaya ferah bir hava katacaktır. Beyaz bir mobilyanın üzerinde renkli aksesuarların kullanımı da rahat ve şık olacaktır. Kapıların kulplarında renkli karakterler görebiliriz. Hatta dolaplarından sıkılan ve değişiklik yapmak isteyenler kendileri de kulp satın alarak dolaplarına takabilirler. Bu oldukça kolay bir işlem.

Bebek odası dolaplarında rengarenk modelleri de görebilirsiniz. Bazı bebek odası takımlarında dolap kapakları farklı renklerde boyanarak ilginç ve eğlenceli bir sonuç elde ediliyor. Kız bebekler için pembe beyaz renklerine, erkekler için ise yeşil beyaz ya da mavi beyaza boyanabilir. Ya da kırmızı, mavi, yeşil ve sarıyı bir arada kullanabilirsiniz. Bu tarz rengarenk takımlar hem bir bebek odası hem de ilerleyen yıllarda çocuk odası olarak rahatlıkla kullanılabilecektir. Böyle dolapları kişisel olarak da yorumlayabilir, farklı tasarımları bizzat kendiniz oluşturabilirsiniz.