Türkiye’de lüks mobilya veye lüks mobilya denildiğinde ilk akla gelen marka olan Asortie Mobilya, yurtdışı pazar payını artırmak için 2015 yılında Dubai, Sırbistan ve Ukrayna’da açtığı mağazalarından sonra şimdi de kardeş ülkemiz Azerbaycan’da ultra lüks bir mağaza ile Kafkasya pazarına hitap etmek ve bu pazardaki payını artırmak için önemli bir atak yaptı.

KRİZE İNAT DOĞRU YATIRIM

Bakü mağazası ile Azerbaycan pazarındaki bilinen etkisini daha da artırmayı hedefleyen Asortie Mobilya‘nın büyük bir ekonomik kriz ile boğuşan Azerbaycan’da yaptığı bu yatırım iş dünyasını şaşırttı. Tüm dünyayı etkisi altına alan petrol krizine bağlı olarak ortaya çıkan ekonomik problemlerle boğuşan Azerbaycan’da birçok firma kepenk kapatırken Asortie Mobilya‘nın böyle bir yatırım yapması merak konusu oldu.

asortie_mobilya_dan_sasirtan_yatirim_karari_h40451_17102

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Asortie Mobilya Dekorasyon A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, Azerbaycan’ın halen güçlü bir ekonomik altyapısı olduğunu ve bu süreci çok kolay aşacağını vurguladı. Ayrıca her kriz ortamının kendi fırsatlarını da yarattığını söyleyen Murat Erat, Asortie Bakü mağazası ile çok kısa zamanda büyük işler yapacaklarını ve sadece Azerbaycan değil, o coğrafyadaki birçok ülkeye hitap edeceklerinin altını çizdi.