Aslan burcu yönetici gezegeni güneş olan burçtur. Dolayısıyla bu burç insanı yönetmeyi sevmekte ve bunun yanında gösterişten hoşlanmaktadır. Aslan burcunun evi olabildiğince geniş, çok odalı ve olabildiğince aydınlık olmalıdır. Aslan burcunun tercih ettiği mobilyalar aynı zamanda sıcak olan renklerin hakim olduğu mobilyalardır. Kırmızı, sarı, ateş rengi gibi renklerin en sıcak ve en koyu tonları aslan burcunda olan kişilerin vazgeçilmezidir.

Aslan burcunda doğan kişiler özgürlüklerine düşkündür. Aynı zamanda ilgi çekmekten de hoşlanmaktadır. Bu kişiler için evlerinin beğenilmesi son derece önemlidir. Dolayısıyla tam da bu nedenle evlerinin dekorasyonuna fazlasıyla özen gösterdikleri görülmektedir.

Güneş alan bir ev onların vazgeçilmezidir. Aslan burcunun tercih ettiği mobilyalar hem ince bir zevki yansıtmalı hem de gösterişli ve şaşalı olmalıdır. Aslanlar lüks mobilyalar kullanmaktan hoşlanmaktadır. Bunun yanında altın renginde olan eşyaların kullanımı da aslanların hoşuna gitmektedir. Deri koltuklar aslan burcunda olan kişiler tarafından yoğun olarak tercih edilmektedir.

Genellikle pahalı olan ya da pahalı görünen mobilyalardan yana tercihte bulunan aslan burcu kadınları ve erkekleri güzelliklerine son derece dikkat etmektedir. Aslan burcunda olanlar evlerinin hemen hemen her tarafında ayna bulundurmaktan keyif almaktadır. Mor, sarı ve turkuaz tonları bu burçta olan kişilerin en çok sevdikleri renkler arasında ilk sırada gelmektedir.

Aslan burcunun tercih ettiği mobilyalar değerlendirildiğinde aslanların lükse oldukça düşkün oldukları da akıldan çıkarılmamalıdır. İddialı bir stil yaratmak onlar için oldukça önemlidir. Dolayısıyla romantizme önem verdikleri kadar göz alıcı olmaya da önem vermektedirler. Sarı renk şamdanlar aslanları anımsatmaktadır. Altından yapılan şamdanlara bayılan aslanların ideallerindeki ev bir saraya benzemektedir. Saraya kavuşmak için ellerinden geleni yapacak olan aslanlar masraftan kaçınmazlar. Çevrelerine karşı cömert olan aslan burcu erkek ve kadınları evlerine gelenlere de aynı cömertliği sunacak bunu ilk aşamada evlerinin görünümü ile daha net hissettireceklerdir.