Oturma odaları evlerinizin ve yaşam alanlarınızın en hareketli ve dinamik bölümlerinden biridir.

Oturma odalarınızın daha güzel görünmesini sağlayan tasarımların başında oturma odası takımları gelmektedir. Evinizin bu bölümünde daha fazla vakit geçirdiğiniz için burada kullanılan mobilyaların daha estettik ve rahat türden modeller olmasına dikkat etmelisiniz. Oturma odanız, misafirlerinizi ağırladığınız ve aynı zamanda istediğiniz kadar dinlenebildiğiniz yerler olarak göze çarpmaktadır. Bunun için tercih edeceğiniz mobilya tasarımlarında daha göze hoş gelen ve konforlu mobilyaları seçmelisiniz. Oturma odalarınızda kullanacağınız, mobilya tasarımlarının her yönüyle fonksiyonel ve işlevsel olmasına özen göstermelisiniz.

Oturma odalarınızda kullanacağınız takımların oturma odanızın duvarı, aydınlatması ve eşyaları ile uyumlu olması oturma odanızın daha güzel görünmesini sağlayacaktır. Oturma odalarınızın her yönüyle işlevsel ve son derece farklı bir yer olmasını istiyorsanız, kullanacağınız mobilya tasarımlarının da bununla paralellik göstermesine izin vermelisiniz. Oturma odanızın dekorasyonunda kullanacağınız alternatif koltuk takımları arasında deri koltuklar, desenli koltuklar, modern koltuklar, L ve köşe koltuk takımları yer almaktadır. Bu koltuk takımları ile oturma odalarınızı daha şık ve kullanışlı bir yer haline getirebilirsiniz.

L tipi koltuk takımları, gerek renkleri gerekse de kullanışlı tasarımları ile oturma odalarının vazgeçilmezleri arasındadır.

Bu koltuk takımları sundukları modern görünümün yanında az yer tutmaları ile de en çok tercih edilen mobilya ürünleridirler. Öne çıkan renkler olarak da açık renklerin kullanıldığını göreceksiniz. Açık renkli Ltipi koltuk takımları, ferah ve sade bir görünümü oturma odanıza taşıyacaktır. L tipi koltuk talkımları, rahatlık ve konfor olarak da diğer koltuk takımlarının çok önünde yer almaktadır. Bu koltuk takımları ile oturma odalarınızı hem görsel hem de işlevsellik bakımından farklılaştırabilirsiniz.

köşe-koltuk-modelleri-2

Renkli tarzdaki modern koltuk takımlarını tercih ederek de oturma odanızın çok daha farklı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Canlı ve sevimli renklere sahip koltukların oturma odası dekorasyonunda kullanılmasıyla oturma odalarında fark yaratabilirsiniz. Özellikle kırmızı, lila, mavi, yeşil, açık kahverengi tonlarındaki pastel renkli koltuklar oturma odanızın dekorunu zenginleştirecektir.

Fonksiyonel-kanepe-modeli

Renkli modern koltuk takımları ile beraber kullanacağınız minik yastık ve kırlent modelleri de oldukça hoş bir görünüm sunacaktır. Tekli ve ikili olarak kullanacağınız koltuk takımlarında tekli olanlarda daha açık renkleri, kanepelerde de daha koyu renkleri tercih ederek zıt bir görünüm yaratarak dekorun daha fazla ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Desenli koltuk takımları da oturma odası dekorasyonunda oldukça şık duran tasarımlardır.

Çiçekli koltuk tasarımları, oturma odasının dekorasyonunu görsel anlamda daha ileriye taşıyacaktır. Koltuk takımlarında kullanılan desenlerde çiçekli ve büyük parçalı olanlar, dekora kattıkları değerle dekorun daha güzel görünmesini sağlamaktadırlar. Desenli berjer koltuklar ve ikili açık renkli koltuklar şeklinde yapacağınız kombinasyonlar oturma odanızın dekoruna derinlik getirecektir.

çiçek-desenli-koltuk-modelleri

Açık renkli koltuklar, geniş parçalı desenler ile çok güzel bir bütünlük oluşturarak oturma odanızın daha şık görünmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda desenli koltuk takımlarınıza ek olarak kullanacağınız ahşap sehpalarda desenli koltuk takımlarınızla bir ahenk oluşturarak oturma odanızın şıklığına şıklık ekleyecektir.

Deri koltuk takımları, oturma odası takımları içinde kullanabileceğiniz bir diğer koltuk modeli olarak öne çıkmaktadır.

Deri koltuk takımları, siyah ve beyaz renklerdeki tasarımları ile oturma odalarınızı süslemektedir. Dekoratif olmalarının yanında bu koltuk takımları, sağladıkları konfor ve rahatlık ile de oturma odanızın en değerli tasarımı olarak göze çarpacaktır. Deri koltuk modelleri ile hem lüks hem şık dekorlara kavuşabilirsiniz. Deri koltuk takımları, modern tarzdaki evlerde en çok tercih edilen koltuk takımları olarak ön plana çıkmaktadır.

beyaz-deri-koltuk-takımları

Deri koltuklar kolay silinebilir ve temizlenebilir olma özellikleri ile de göz doldurmaktadır. Siyah ve beyaz koltuk takımları deri tasarımlar içinde en gözde olanlardandır. Deri koltuk takımları hem rahatlık hem de şıklık sunan bir koltuk takımıdır. Deri tasarımlar, son derece estetik olan ve en çok tercih edilen koltuk takımları olarak da dikkat çeken tasarımlar olarak öne çıkmaktadır.