Yurtiçinde ve yurtdışında gelişen sektörlerden biri de mobilya sektörüdür. Yurtiçi ihtiyaçları kolaylıkla karşılayan firmalar yurtdışına da mal ihraç etmekte ve yoğun dış ilişkiler kurmaktadır. Bu nedenle ülkemizde çeşitli fuarlar yapılmakta ve yerli üretimler yurtdışından gelen müşteri ya da firma yetkililerine gösterilmektedir. Yurtiçinden de aşırı ilgi gören mobilya fuarları yeni üretilen malların sergilendiği özel alanlardır. Bu nedenle çevredeki insanlar tarafından da ilgiyle beklenir.

Yurtiçinde yapılan fuarların başında da İstanbul mobilya fuarı gelmektedir. Bunun nedeni ise İstanbul’un hem kültürel hem tarihi hem de ekonomik açıdan Avrupa ülkeleri ve diğer ülkeler arasında en çok bilinen şehir olmasıdır. Bu nedenle İstanbul’da yapılacak herhangi bir uluslar arası etkinlik Avrupa ülkelerini de yakından ilgilendirir. Fiziki açıdan da ayrıcalıklı bir yere sahip olan İstanbul Avrupa tarafında kalan sınırları nedeniyle de Avrupa ülkeleriyle sürekli iletişim halindedir. Örneğin 2014 İstanbul mobilya fuarı hem yurt içi hem de yurtdışından birçok ziyaretçiyle Ocak ayı sonunda buluşacaktır.

lanpas-yemek-odasi

Türkiye’nin dört bir yanından üretilip de gelen mobilyalar İstanbul’da fuar alanında dünyanın dört bir tarafına yayılır. Bu da hem Türkiye’nin dış pazarda tanınmasını hem de iç pazardaki ürünlerin daha kolay ve düşük bir maliyetle tanıtılmasını sağlar. Doğu, Güneydoğu, Kuzey, Güney ve Batı illerimiz yıl içinde ürettikleri mobilyaları daha büyük kitlelere ulaştırabilmek için bu fuarı bekler ve 25.000 metrekare alanda yapılan fuarı ziyaret ederler.

Ocak ayının sonundan 2 Şubat’a kadar sürecek olan 2014 İstanbul mobilya fuarı dünyadaki mobilya fuarları arasında en önemli üçüncü mobilya fuarıdır. Bunun nedeni de İstanbul’un şehir olarak fiziki, ekonomik, kültürel vb. özelliklerden dolayı iyi tanınması ve mobilya konusunda Türkiye gerçeğinin unutulmamasıdır. İstanbul Fuar Merkezi’nde gösterilecek olan 2014 İstanbul mobilya fuarı şimdiden sürekli bir tanıtım kampanyasıyla karşı karşıyadır. Buradaki amaç ise fuarın her geçen yıl artan ziyaretçi sayısını bu sene de korumaktır.