Ev dekorasyonundan bağımsız bir şekilde hazırlayabileceğiniz, gençlerin istek ve ihtiyacına göre şekillenmesi gereken genç odaları için günümüzde hiç olmadığı kadar çeşit mevcut.

2013-genc-odasi-mobilyaları-5

Genç odası düzenlerken ilk olarak mobilya seçiminde kitaplık ve çalışma masasına önem vermelisiniz. Çalışma masaları ve kitaplıklar özellikle ilk gençlik dönemlerinde çocuklarınızın işine yarayacak kullanışlı mobilyalar olmalı.

Son zamanlarda eğitim sisteminin de gerektirdiği şekilde odalarda geniş kitaplıklara ve raflı çalışma masalarına rastlıyoruz. Genç odası dekorasyonu için düşünmeniz gerekebilecek ek dekorasyon fikirleri de var. Örneğin normal bir yatak almak yerine arkadaşını davet ettiğinizde arkadaşının da kalabileceği dekorasyon fikirleri. Bunun için firmalar üretimlerinde artık yatağın altından çıkan sürmeli bir yatak daha ilave ediyorlar. Bu uygulama sadece çocuğunuzun arkadaşları için değil tabii ki. Misafir ağırlamanız açısından oldukça kullanıma açık bir mobilya.

Genç odası denildiğinde önceden şimdi bebek odalarında ve çocuk odalarında kullanılan mobilyalar akla geliyordu. Genç odası zihniyeti mobilya sektöründe gelişti ve değişimler gösteri. Bu değişimler odalarda birçok rengin kullanılmasına ve eşyaların daha yetişkin tarzı düzenlenmesine neden oldu. Genç odası takımlarında dikkat çeken bir diğer nokta da yine son zamanlarda ağırlık verilen odaya yerleştirilen koltuk ve kanepeler.

Odasında vakit geçirmek isteyen gençlerin çoğu bu uygulamadan memnun. Eğer yeterli alanınız varsa bir kanepe yerleştirdiğinizde genç odasını daha zengin bir yaşam odası şekline getirebilirsiniz. Bu uygulama genç odası takımıyla uygun bir kanepe ile gerçekleştirildiğinde odanın şıklığını artıracaktır.

2013-genc-odasi-mobilyaları-4

Genç odalarında dikkat çeken bir uygulama da dekoratif büyük kutular. Gençlerin bu dönemlerde dağınıklığa yönelmeleri ve odanın düzeninin bozulması kaçınılmaz. Bunun önüne geçmek için büyük kutlardan faydalanabilirsiniz. Hem dekoratif hem de düzenleyici kutular her türlü eşyayı içinde barındırabilir. Genç odası dekorasyonunda düzenleyici ve toparlayıcı mobilyalara yer vermek, odanın dekorasyonunda önemli bir nokta. Bu şekilde ayrıntıların düşünülerek düzenlendiği genç odaları çocuğunuzun rahatı ve huzurunu sağlamada önemli bir faktör.