Günümüz modern dünyasında hala pek çok kişi geçmişe özlem duymaktadır. Geçmiş dönem mobilyalarını kullanan kişiler lüks tarzda mobilyalardan hoşlanan kişilerdir. Bu noktada önemli olan şey mobilya seçiminde nasıl bir tarzdan hoşlanıldığına karar vermektir. Sözgelimi eski zamanların radyoları, televizyonları, sehpaları, kütüphaneleri hep nostaljiyi yansıtır. Dolayısıyla bu da pek çok kişini duygulanmasını sağlar. Herhangi bir ortamda eskiye dair eşyalar görmek pek çok kişi için gerçekten de önemlidir.

1960 mobilya modelleri değerlendirildiğinde eski koltukların, eski sehpaların, eski sandalyelerin, yatak odası takımlarının, oturma odası ya da yemek odası takımlarının farklı bir atmosfer oluşturdukları görülür. Bu atmosferi yaşamak isteyenler söz konusu yıla ait mobilya modellerini değerlendirmelidir.

Genellikle kütüphanelerde 1960 mobilya modelleri daha fazla yer almaktadır. Kütüphanelerin tasarımında ahşap kullanımı son derece yoğundur. Hem ahşap masalar, hem ahşap sandalyeler hem de ahşaptan koltuklar son derece tutulmaktadır. Sadece mobilya tasarımı değil aynı zamanda mekan tasarımı da yapan firmalar 1960 mobilya modellerini satışa sunarken aynı zamanda söz konusu modellerin mekana uygun olup olmadığı konusunda da hassasiyet göstermektedir. Çünkü mobilyaların bir ortamda şık durabilmesi için önemli olan sadece şık ve konforlu olması değil aynı zamanda hem model hem de renk bakımından evde bulunan halılarla, aksesuarlarla, duvarlarla, zeminle uyumlu olmasıdır. Şekil zemin uyumuna uygun formatta hazırlanan mekan tasarımları kesinlikle şıklığı beraberinde getirecektir.

1960 mobilya modelleri aynı zamanda sağlam ve dayanıklı olan modellerdir. Özellikle ahşabın kalitesine son derece özen gösterilmiş olması bu modellerin kalitesini artırmaktadır. Mobilya modelleri konusunda eskiye dönüşten yana olan mobilya firmaları genellikle İngiliz ve Fransız tarzlarından etkilenmektedir. Bunun yanında mobilyalarda da doğaya dönüş söz konusudur. Doğallık ve rahatlıktan yana en sade tasarımların 1960 mobilya modelleri ile evlerinize yansıması hoşunuza gidecek. Bu noktada önemli olan uyumun ve sadeliğin yakalanmasıdır. Böylelikle şıklık da beraberinde gelecektir.